VZKZŽ

Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije

Posljednji ispraćaj Milana Ferčeka 1924-2012

E-mail Ispis PDF

fercek small Na mjesnom groblju u Radoboju vatrogasci Krapinsko zagorske županije na posljednji počinak ispratili su svojeg dugogodišnjeg člana Milana Ferčeka. Uz članove obitelji ispraćaju su nazočili brojni mještani Lepajaca i članovi DVD-a čiji je predsjednik bio četrdesetak godina.


Dužnosnik u VSO općine Krapina Milan Ferček bio je jedan od pokretača osnivanja VZKZŽ čiji je bio i prvi tajnik. U svom mjestu predsjednik MZ Lepajci i pokretač brojnih akcija ostati će zapamćen kao čovjek velike snage, miran i pun strpljenja za potrebe i probleme mjesta i šire zajednice.

01

Svoj radni vijek proveo je kao dužnosnik vojnog odsjeka Krapina potom Doma zdravlja Krapina odakle je otišao i u mirovinu. Rođen 1924. jedan je od osnivača DVD Lepajci, a potom i stalno prisutan u svim događanjima koja su pratila razvoj vatrogastva u Hrvatskom Zagorju. Za svoj rad Milan Ferček odlikovan je najvišim vatrogasnim priznanjima i odličjima.

U ime svih vatrogasaca od Milana Ferčeka toplim riječima zahvale njemu i obitelji oprostio se predsjednik VZKZŽ Ivica Glas. Ešalon vatrogasaca do posljednjeg počivališta predvodio je županijski vatrogasni zapovjednik Marijan Lovrenčić. U ešalonu su se nalazili i predstavnici VZ Varaždinske županije te Šmarja pri Jelšah iz Slovenije sa kojima je godinama Milan Ferček uspješno surađivao.

Tekst i slike: Boris Uhernik

Ažurirano ( Četvrtak, 26 Srpanj 2012 22:34 )  

Prijavite se

Budući događaji

Trenutno nema novih događaja

Brojač posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas29
mod_vvisit_counterJučer0
mod_vvisit_counterOvaj tjedan29
mod_vvisit_counterProšli tjedan0
mod_vvisit_counterOvaj mjesec29
mod_vvisit_counterProšli mjesec0
mod_vvisit_counterSveukupno2489884

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 28 
Vi ste ovdje: Početna stranica Ostalo Posljednji ispraćaj Milana Ferčeka 1924-2012