VZKZŽ

Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije

Veliki uspjeh vatrogasne mladeži VZKZŽ na 3. kupu HVZ-a

E-mail Ispis PDF

kup hvz smallU subotu, 01. rujna 2012. godine na sportsko-rekreacijskom centru Čakovec održan je 2. Kup VZG Čakovca i 5. posljednje kolo 3. kupa HVZ-a u 2012. godini za mladež gdje su ekipe iz Krapinsko zagorske županije (DVD Bedekovčina i DVD Krapinske Toplice) pokazali i postigli zavidne rezultate.


Važnost ovom natjecanju dalo je to što se bodovalo za 2. Kup HVZ-a u 2012. godini, kao zadnje peto kolo nakon kojeg su se trebali utvrditi konačni rezultati. Tako su se na natjecanju okupile najbolje ekipe vatrogasne mladeži trenutno u Hrvatskoj.

U kategoriji mladeži ukupno je nastupilo 53 ekipa iz cijele Hrvatske. Ovo je bilo jedno od najuzbudljivijih vatrogasnih kup natjecanja za mladež. Osim što je bilo plasmansko za kup, najbolje plasirane ekipe primile su i pehare za prva tri mjesta od domaćina VZG Čakovca te sve ekipe sudionice i medalje za uspomenu. Izvodila se jedna vježba i štafetna utrka prema pravilniku HVZ-a, kao i na svim kupovima u 2012. godini. Za ukupan plasman na kupu trebalo je nastupiti najmanje na 4 od 5 kup natjecanja koja su održana u 2012. godini.

Nakon završetka ovog natjecanja proglašeni su i pobjednici III Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice za mladež te je tu mladež muška DVD Bedekovčina najbolja sakupivši iz četiri natjecanja koja se boduju za kup 4.196,88 bodova i njima je pripao pehar za osvojeni KUP HVZ-a i prijelazni pehar, druga je ekipa DVD Deanovec sa osvojenih 4189,89 bodova, a treća ekipa DVD Nuštra sa osvojenih 4189,64 bodova. Time je DVD Bedekovčina obranio prošlogodišnje osvajanje kupa.

03

Uz DVD Bedekovčina iz naše županije nastupila je i odlična ekipa mladeži muške DVD Krapinske Toplice, koja je konkurirala također za sam vrh, ali na žalost u zadnjem kolu nisu brentačari izvršili zadatak i ostali su bez bodova i zauzeli ukupno šesto mjesto.

Mladež - muška (ukupni poredak)

  1. DVD Bedekovčina
  2. DVD Deanovec
  3. DVD Nuštar
  4. DVD Gardinovec
  5. DVD Sv Marija
  6. DVD Krapinske Toplice

Kod mladeži žena pokal pobjednika kupa HVZ-a i kupa VZG Čakovcal odnose prošlogodišnje pobjednice DVD Nuštar sa 1052,11 bodova, ispred DVD-a Krapinske Toplice sa 1047,50 bodova i treće plasirane DVD Bedekovčine sa 1046,70 bodova.

04

02

Mladež - ženska (ukupni poredak):

  1. DVD Nuštar
  2. DVD Gardinovec
  3. DVD Krapinske Toplice
  4. DVD Bedekovčina

Pod velikim pokroviteljstvom HVZ-a i VZ grada Čakovca završilo je još jedan dio natjecanja mladeži i djece, tj. II. kup VZ grada Čakovca i III. kup HVZ-a mladeži. Ovo je također bila i proba ekipa prije nastupa mladeži na Državnom natjecanju koje se održava 22.09.2012. u Zadru.
Ovaj kup u Čakovcu spada u najbolje pripremljen kup HVZ-a, na najboljim terenima na kojem nastupaju ekipe iz cijele Hrvatske što dokazuje i velik dolazak ekipa, ko i postignuti rezultati . Nadamo se takvoj organizaciji i na Državnom vatrogasnom natjecanju.
Valja spomenuti kako su prve plasirane ekipe u kategoriji djece i mladeži primile sponzorske poklone od Wüstenrot stambene štedionice za svakog člana ekipe.

Sve postrojene mlade vatrogasce, njihove mentore i suce na kraju je pozdravio predsjednik VZ grada Čakovca Mario Medved, zapovjednik VZ grada Čakovca Damir Kovačić koji je predao prijavak gradonačelniku grada Čakovca Branku Šalamon. Svojom nazočnošću gradonačelnik je uveličao ovom velikom događaju ne samo za grad Čakovec već i za cijelu Međimursku županiju koja se predstavila u najljepšem izdanju. Zapovjednik VZMŽ Krištofić Ivan također je pozdravio i zaželio puno uspjeha svim ekipa učesnicima Državnog natjecanja u Zadru.

Ispred HVZ-a Mijo Brlečić, svojim je govorom potaknuo mentore da još više pripreme ekipe na ovakva natjecanja jer nije to samo natjecanje već i sposobnost mladih da od malih nogu počnu provoditi preventivu, kao i druženje sa vršnjacima diljem lijepe naše.

Više o samome kupu možete pročitati ovdje, a rezultate preuzeti ovdje. Na kraju možete vidjeti i ukupne rezultate za kup HVZ-a.

Tekst i slike: Željko Odak, Krešimir Svažić, Damir Perhoć i Tadija Milić.

Ažurirano ( Utorak, 04 Rujan 2012 16:54 )  

Prijavite se

Budući događaji

Trenutno nema novih događaja

Brojač posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas41
mod_vvisit_counterJučer0
mod_vvisit_counterOvaj tjedan41
mod_vvisit_counterProšli tjedan0
mod_vvisit_counterOvaj mjesec41
mod_vvisit_counterProšli mjesec0
mod_vvisit_counterSveukupno2489896

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 41 
Vi ste ovdje: Početna stranica Natjecanja Veliki uspjeh vatrogasne mladeži VZKZŽ na 3. kupu HVZ-a