VZKZŽ

Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije

Međunarodna vatrogasna vježba u Stubičkoj Slatini

E-mail Ispis PDF

Stubicka Slatina 7Temeljem programa suradnje Vatrogasne zajednice krapinsko-zagorske županije i Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah,   dana 17.studenog 2012. godine  u popodnevnim satima održana je međunarodna vatrogasna vježba na objektima  bivše vojarne u Stubičkoj Slatini.

 

 

 

Radi se o preko 180 000 četvornih metara zemljišta sa pratećim objektima. Objekti bivše vojarne Odlukom Vlade RH  dati su na korištenje Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici, sve to će ubuduće za svoje potrebe koristiti vatrogasci.

Stubicka Slatina 1Stubicka Slatina 4Stubicka Slatina 2

U Stubičkoj Slatini  u planu je izgradnjacentra za obuku vatrogasaca te za ispitivanje vatrogasne tehnike i opreme iz čitave Hrvatske.
U međunarodnoj vježbi sudjelovale u vatrogasne postrojbe DVD Stubička Slatina, Strmec Stubički, Donja Stubica, Oroslavje i Zagorska JVP iz Zaboka. Predstavnici Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah u međunarodnoj vježbi bilu su PGD Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina i Kozje.

Stubicka Slatina 3Stubicka Slatina 5Stubicka Slatina 9

Nakon uspješno i profesionalno odrađenih zadataka  i zamisli iz elaborata vježbe, učesnicima vježbe obratili su se Zapovjednik VZ KZŽ Marijan Lovrenčić i Poveljnik GZ Šmarje pri Jelšah Bojan Hrepevnik., koji su istakli da je vježba je nastavak dugodišnje i uspješne suradnje vatrogasaca sa obiju strana Sutle.
Kao gosti vježbi su nazočili brojni uzvanici i gosti iz vatrogasnih organizacija Republike Hrvatske i Republike Slovenije, kao  i Ravnatelj državne uprave za zaštitu i spašavanje RH dr.sc.. Jadran Perinić i Darko But,generalni direktor Republike Slovenije za zaščito i reševanje.

.Stubicka Slatina 10Stubicka Slatina 6Stubicka Slatina 8

Ažurirano ( Subota, 17 Studeni 2012 22:09 )  

Prijavite se

Budući događaji

Trenutno nema novih događaja

Brojač posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas64
mod_vvisit_counterJučer0
mod_vvisit_counterOvaj tjedan64
mod_vvisit_counterProšli tjedan0
mod_vvisit_counterOvaj mjesec64
mod_vvisit_counterProšli mjesec0
mod_vvisit_counterSveukupno2489919

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 64 
Vi ste ovdje: Početna stranica Pokazne vježbe Međunarodna vatrogasna vježba u Stubičkoj Slatini