VZKZŽ

Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije

Povelja grada Krapine za dugogodišnju suradnju

E-mail Ispis PDF

35 godina suradnje kozja i Krapine 3Na svečanoj sjednici vijeća Grada Krapine uz blagdan Sv. Nikole, zaštitnika župe i grada među brojnim gostima bili su i predstavnici zbratimljenog vatrogasnog društva PGD Kozje iz Slovenije. Lijepe želje i dobrodošlicu svima izrazio je Krapinski gradonačelnik Josip Horvat...
Zahvalio se posebno za doprinos u razvoju ovog grada suradnji sa pojedincima i udrugama i za suradnju na gospodarskom planu. Posebno je istaknuo suradnju PGD Kozje i DVD Krapina od čijeg je potpisivanja povelje o bratimljenju prošlo punih 35 godina.
U ime grada Krapinski gradonačelnik Josip Horvat i predsjednik gradskog vijeća i predsjednik DVD Krapina Zoran Gregurović uručili su Plaketu grada delegaciji PGD Kozje na čelu sa poveljnikom Boštjanom Presićekom.
Suradnja ovih dvaju vatrogasni društava trajala je naime već nekoliko godina i tada su Mirko Žlepalo i dr. Anton Sok legende i čelni ljudi vatrogasaca Hrvatskog Zagorja i Slovenije odlučili i dobili podršku članstva da se ta suradnja podigne na veću razinu.
Učinili su to potpisivanjem Povelje o bratimljenju, dokumenta koji i danas zauzima počasno mjesto u prostorima obaju DVD-a.35 godina suradnje kozja i Krapine
Cijeneći tu odluku i suradnju koja traje već desetljećima Gradsko vijeće Krapina odlučilo je da se za sve učinjeno PGD Kozje preda Povelja grada Krapine.
Suradnja se nastavlja i dalje razmjenom iskustava održavanjem vježbi u Krapini i Kozjem a posebna je želja da se još više obogati novim sadržajima i uključivanjem mladih vatrogasaca i gasilaca kazali su gosti iz Slovenije. Za sjećanje na ovaj događaj ostala je zajednička fotografija članova delegacije DVD Krapina i DVD Kozje. B.U.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 07 Siječanj 2013 20:15 )  

Prijavite se

Budući događaji

Trenutno nema novih događaja

Brojač posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas48
mod_vvisit_counterJučer0
mod_vvisit_counterOvaj tjedan48
mod_vvisit_counterProšli tjedan0
mod_vvisit_counterOvaj mjesec48
mod_vvisit_counterProšli mjesec0
mod_vvisit_counterSveukupno2489903

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 48 
Vi ste ovdje: Početna stranica Novosti iz članica Povelja grada Krapine za dugogodišnju suradnju