VZKZŽ

Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije

DVD Petrovsko - 40. godišnjica

E-mail Ispis PDF

40 god DVD Petrovsko 005Svečanom sjednicom i promocijom knjige završene su svečanosti uz obilježavanje 40 godina rada DVD Petrovsko.

Dobrodošlicu članovima i gostima uputio je predsjednik DVD Željko Presečki. Počelo se s 26 članova osnivača od kojih su na sjednici bili prisutni Antun Šanjug, Vjekoslav Hršak, Dragutin Bolfek, Milan Hršak i Vladimir Koren. Tijekom ovih 40 godina kroz DVD prošlo je 190 članova a danas njegovu snagu  čini 68 članova. Posebno ponosni su na svoju limenu glazbu.  Prije svečane sjednice delegacija DVD kod glavnog križa na mjesnom groblju  položila je cvijeće i zapalila svijeće svim preminulim vatrogascima. Danas su kazao je predsjednik  Ž. Presečki zadovoljni  aktivnošću svih članova, suradnjom s osnovnom školom i učešću mladih u DVD-u, stručnom osposobljenošću ali trebat će uložiti truda da u svih 12 naselja ove općine imaju i vatrogasce operativce. Prilikom osnivanja za potrebe spremanja opreme korištene su prostorije stare škole a danas s ponosom ističu novi vatrogasni dom koji koriste svi za  potrebe rada i okupljanja u svojoj općini.
Svečanoj sjednici bili su nazočni brojni predstavnici vatrogasnih organizacija i čelni ljudi županije i općine. U ime Krapinsko zagorske županije čestitke i želje za uspješan nastavak rada uputio je dožupan Anđelko Ferek Jambrek. Zahvalnost za marljiv i predan rad kao i ponos za dobru i uspješnu organiziranost izrazio je načelnik općine Ivan Šanjug. Rad ove udruge prate i pomažu brojni gospodarstvenici, obrtnici i građani. U ime njih čestitke su uputili Anđelko Topolovec predstavnik Narodnih 40 god DVD Petrovsko 018Novina i dr. Antun Presečki , čelni čovjek Presečki grupe.
Za ovaj jubilej čestitku je uputio i dan ranije novo izabrani dosadašnji predsjednik VZ KZŽ Ivica Glas. Predsjedniku DVD uručio je spomen plaketu VZ KZŽ a svi članovima poželio tako uspješan nastavak rada.
 Čestitke su izrazili i predstavnici DVD-a nazočni na sjednici te Dražen Strabić iz DUSZ. Za doprinos u razvoju Društva i njegovu radu uručena su vatrogasna odličja i priznanja te medalje za jubilarni broj godina proveden u ovoj udruzi.
Poseban ugođaj ovoj svečanosti pružila je interpretacijom zagorskih popevki Helena Dolovčak na flauti.
U nastavku ove svečanosti održana je promocija knjige DVD Petrovsko  1973- 2013 autora Drage Kozina. Na 110 stranica uspio je autor dati prikaz od osnutka do današnjih dana, ukazujući na ono najbitnije. Dana je čitava lepeza događaja kroz tekst i sačuvane fotografije. Knjigu će dobiti svako domaćinstvo općine Petrovsko kao izraz zahvalnosti za zajednički rad i pruženu potporu  od nekad skromnog do danas po svemu respektabilne snage u protupožarnoj zaštiti.  B.U.40 god DVD Petrovsko 007

Ažurirano ( Nedjelja, 12 Svibanj 2013 23:28 )  

Prijavite se

Budući događaji

Trenutno nema novih događaja

Brojač posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas36
mod_vvisit_counterJučer0
mod_vvisit_counterOvaj tjedan36
mod_vvisit_counterProšli tjedan0
mod_vvisit_counterOvaj mjesec36
mod_vvisit_counterProšli mjesec0
mod_vvisit_counterSveukupno2489891

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 36 
Vi ste ovdje: Početna stranica Novosti iz članica DVD Petrovsko - 40. godišnjica