VZKZŽ

Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije

Stari Perkovci - 60 god DVD-a

E-mail Ispis PDF

Čajkovci l5 09. 13 006U Starim Perkovcima, općina Vrpolje, 15. rujna  svečano je obilježena 60-ta obljetnica osnutka DVD –a.

Nakon gotovo dvadeset godina skromnog djelovanja DVD-a prošle godine znajući tešku situaciju u vatrogastvu ovog sela članovi DVD «Straža» Hum na Sutli poklonili su im vatrogasno vozilo. Bio je to poticaj  i inicijativa načelnice općine Ankica Zmajić  da se ponovo oživi rad vatrogastva prime novi članovi, pokrene osposobljavanje ali i uspješno djeluje u gašenju požara. Proslavi je bila nazočna i delegacija DVD Straža u sastavu: Ljubo Jurić, zamjenik predsjednika, Josip Grofelnik predsjednik NO, Boris Čuček blagajnik i Robert Halužan vatrogasac. U svečanoj povorci uz odore vatrogasaca doživjeli smo i svu ljepotu narodnih nošnji i odora brojnih udruga te vatrogasna vozila domaćina i susjednih DVD-a. Na svečanoj svetoj misi blagoslovljena je nova društvena zastava a tom prigodom msgr. Stjepan Karalić,  inače rodom iz ST. Perkovaca kazao je da se treba veseliti kad se nešto obnavlja.
U  dvorani na svečanoj sjednici  Josip Grofelnik u ime zagorske delegacije predao je prigodni poklon i čestitao jubilej slavljenicima. Treba reći da zagorski vatrogasci poznavajući prilike u Slavoniji   upravo u ovaj kraj poklonili su nekoliko vozila, puno opreme i želju da se vatrogastvo uspješno razvija. B.U.
  Čajkovci l5 09. 13 022Čajkovci l5 09. 13 007Čajkovci l5 09. 13 003

Ažurirano ( Četvrtak, 19 Rujan 2013 20:19 )  

Prijavite se

Budući događaji

Trenutno nema novih događaja

Brojač posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas69
mod_vvisit_counterJučer0
mod_vvisit_counterOvaj tjedan69
mod_vvisit_counterProšli tjedan0
mod_vvisit_counterOvaj mjesec69
mod_vvisit_counterProšli mjesec0
mod_vvisit_counterSveukupno2489924

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 69 
Vi ste ovdje: Početna stranica Novosti iz članica Stari Perkovci - 60 god DVD-a