VZKZŽ

Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije

DVD Klanjec - 125 godina

E-mail Ispis PDF

DSC 0129Lijepom svečanošću koja je održana u subotu, 19. listopada 2013. Dobrovoljno vatrogasno društvo Klanjec obilježilo je 125 godina svog neprekidnog i uspješnog djelovanja.

Uz krapinsko-zagorskog župana Željka Kolara, gradonačelnika Zlatka Brleka, počasnog predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Teodora Frickog,  pročelnika Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dražena Strabića, predsjednika Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Ivice Glasa, svečanosti je u ime pokrovitelja, ministra unutarnjih poslova RH, prisustvovao načelnik Policijske uprave KZŽ Jakob Bukvić.
Od predstavnika prijateljskih vatrogasnih društava ovu svečanu priliku s klanječkim vatrogascima podijelili su članovi  PGD-a  Radvanje, DVD-a Draše, Dubravica, Gredice, Kačkovec, Krapina, Kumrovec, Lukavec Klanječki, “Mihanović” Gredice, Pregrada, Radakovo, Rakovec, “Sloga” Plavić, Sveta Nedjelja, Sveti Križ Začretje, Tuhelj i Zabok.
U uvodnom dijelu proslave predsjednik Slavko Zamuda osvrnuo se na djelovanje DVD-a kroz povijest riječju i slikom, a stare stihove utemeljitelja hrvatskog gospodarstva  Mihael Poslek, učenik OŠ Antuna Mihanovića, recitiranjem teksta vatrogasne himne.
Na svečanosti su dodijeljene zahvalnice pojedincima, tvrtkama i Gradu Klanjcu za potporu radu društva, ali i trojici posebno vrijednih i društvu važnih dugogodišnjih članova – Milanu Malusu, Vinku Šobanu i Stanku Petrišiću.
Zahvalnice su su tako dodijeljene Vladimiru Pavliniću, Dragutinu Posavcu, Boži Hrbudu Josipu Faru,Zvonimiru Mihaliću, Ivici Selešu, Gašpar građevinarstvu, Petru Horvatinu, Davoru Vlahoviću i Snježani Ricijaš.
Zahvalnicom su se vatrogasci zahvalili uz svoju obljetnicu i Klanjčanima, svim stanovnicima Klanjca koji su na bilo koji način pomogli u radu DVD-a Klanjec, a  primio je je gradonačelnik Zlatko Brlek.
Nakon svečanosti u Velikoj gradskoj dvorani, VZG Klanjec izvela je javnu pokaznu vježbu na stambeno-poslovnom objektu u ul. Lijepe naše 36, a večer nakon vježbe protekla je u lijepom i ugodnom druženju klanječkih slavljenika i njihovih brojnih gostiju.
DSC 0240DSC 0218DSC 0155DSC 0120Više slika nalazi se OVDJE

Ažurirano ( Ponedjeljak, 28 Listopad 2013 21:46 )  

Prijavite se

Budući događaji

Trenutno nema novih događaja

Brojač posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas21
mod_vvisit_counterJučer0
mod_vvisit_counterOvaj tjedan21
mod_vvisit_counterProšli tjedan0
mod_vvisit_counterOvaj mjesec21
mod_vvisit_counterProšli mjesec0
mod_vvisit_counterSveukupno2489876

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 21 
Vi ste ovdje: Početna stranica Novosti iz članica DVD Klanjec - 125 godina