VZKZŽ

Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije

Povelja o bratimljenju DVD Gornje Jesenje i DVD Josipdol

E-mail Ispis PDF

233Dugogodišnje prijateljstvo između DVD Gornje Jesenje i DVD Josipdol preraslo je u jedan poseban oblik suradnje i druženja, te je povodom Praznika rada, 01.05.2014. na svečani način potpisana Povelja o bratimljenju između ova dva spomenuta vatrogasna društva.

Suradnja je to koja traje već nekoliko godina, a započela je darivanjem vatrogasnog vozila od strane DVD Gornje Jesenje.
Svečanost potpisivanja održala se u Hotelu Josipdol, uz prisustvo brojnih gosta i uzvanika, od kojih ćemo istaknuti, osim delegacija DVD Gornje Jesenje i DVD Josipdol, delegacija DVD Sveta Marija iz Međimurja (koji su već potpisali Povelju o bratimljenju s DVD Josipdol), zatim načelnik Općine Josipdol, Predsjednik općinskog vijeća Općine Josipdol, svećenik Župe Josipdol, Zapovjednik JVP Oštarije, Zapovjednik županijske vatrogasne zajednice Karlovačke županije, te ispred Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije zamjenik zapovjednika dr. I. Balagović.
Povelju su potpisali predsjednik DVD Gornje Jesenje, g. Mirko Buzina i predsjednik  DVD Josipdol, g. Veseljko Šegan. Nakon svečanog potpisivanja razmijenjeni su i prigodni pokloni te su se prisutnim prigodnim riječima najprije obratili predsjednici društava, te ostali visoki uzvanici. Svi su se oni složili da je potpisivanje ove Povelje samo još jedan dokaz  prijateljstva i suradnje, a poveljom bi se ti odnosi trebali još više učvrstiti i proširiti i na neka druga zajednička područja i projekte. Također je istaknuta važnost vatrogasaca u njihovom osnovnom djelovanju, dakle spašavanju ljudi i imovine u situacijama kada je to nužno potrebno, ali i u svim ostalim događanjima koji se odvijaju na području njihovih Općina.
Nakon svečanog dijela, slijedio je onaj neformalni, te se je druženje i slavlje nastavilo uz tamburaški sastav do dugo u noć.

172 195 207 169  

Ažurirano ( Srijeda, 07 Svibanj 2014 18:48 )  

Prijavite se

Budući događaji

Trenutno nema novih događaja

Brojač posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas27
mod_vvisit_counterJučer0
mod_vvisit_counterOvaj tjedan27
mod_vvisit_counterProšli tjedan0
mod_vvisit_counterOvaj mjesec27
mod_vvisit_counterProšli mjesec0
mod_vvisit_counterSveukupno2489882

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 27 
Vi ste ovdje: Početna stranica Novosti iz članica Povelja o bratimljenju DVD Gornje Jesenje i DVD Josipdol