VZKZŽ

Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije

125 godina DVD-a Pregrada

E-mail Ispis PDF

125 DVD Pregrada 006Predsjednik HVZ Ante Sanader nazočio je 25. listopada proslavi 125, obljetnice DVD Pregrada.

Tom prigodom na svečanoj sjednici u vatrogasnom domu uz čestitke jednom od najboljih DVD-a u krapinsko zagorskoj županiji i Hrvatskoj u ime HVZ uručio je Darku Petraku priznanje za 50 godina rada u ovom DVD-u. Priznanje su dodijeljena i članovima za 10, 20. 30.za provedeni jubilarni broj godina u ovoma DVD-u. U znak dobre suradnje sa vatrogascima susjedne Slovenije GZ Šmarje pri Jelšah dodijelila je priznanja Siniši Petraku, Andriji Vdoviću, Stjepanu Javorniku, Krunoslavu Martinku. i Milanu Buriću. Na ovoj svečanosti predsjednici DVD Pregrada Dominik Martinko i DVD Lubena Franjo Tkalčević potpisali su Povelje o međusobnoj suradnji i pomaganju u opremanju i usavršavanju i zajedničkom djelovanju obaju DVD-a. Bili su tu i predstavnici zbratimljenih DVDa .iz Šmarja pri Jelšah i Kokrila kod Kranja.

Uz predsjednika HVZ u radu svečane sjednice sudjelovali su: dožupan Krapinsko zagorske županije Anđelko Ferek Jambrek koji se zahvalio na pomoći vatrogascima u elementarnim i drugim nedaćama koje su pogodile našu županiju. Zapovjednik VZ KZŽ Marijan Lovrenčić istakao je želju i spremnost pregradskih vatrogasaca u značajnom poslu, stručnom usavršavanju svojih vatrogasaca.

Gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj zahvalio je vatrogascima za sudjelovanje u brojnim aktivnostima u svakodnevnom životu od izlazaka iz kuće do povratka u svoje domove Obećao je konkretnu materijalnu pomoć za nabavku novog vatrogasnog vozila i proširenje doma.

Ova manifestacija održana je pod pokroviteljstvom Državne uprave za zaštitu i spašavanje a veliku pomoć pružili su grad , županija i obrtnici i poduzetnici s ovog područja. Uz predstavnike članica VZ grada Pregrade, Vinagoru ,Stipernicu i Pregradu bili su predsjednik VZ KZŽ Ivica Glas, tajnik Rajko Jutriša, predsjednik VZ Grada Nikola Pasarićek, predstavnik pokrovitelja Dražen Strabić i drugi.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Dominik Martinko koji je i sam nedavno završio časnički tečaj smatrajući da je uvijek pogodno vrijeme za obrazovanje. U svom izvješću podsjetio je na prijeđeni put od osnutka 2. lipnja 1889 do danas, na opremanje, izgradnju doma, značaj organizacije na sveukupni društveni razvoj ovog kraja.

Svoje viđenje i objašnjenje zašto članstvo u DVD-u ispunjava ponosom i zadovoljstvom mladog čovjeka vrlo slikovito dala je predstavnica mladeži Sara Pondeljak kazavši da je vatrogasac požrtvovan, nesebićan, hrabar, suosjećajan, društven, veseo, uvijek ima dobar glas i zna plesati, uvijek može dobro pojesti, dijeli svoje znanje pomaže, žrtvuje se, strpljiv je i snažan .. Za ugodne trenutek na ovoj svečanosti svoj doprinos dala je i klapa ¨Kmeti¨¨. Svečanost je počela odlaskkom od doma pred zagorsku katedralu i zajedničkim snimkom svih učesnika svečane sjednice. Bit će to zanimljiv i povijesni dokumenat za jednu od narednih obljetnica. B. Uhernik

125 DVD Pregrada 010125 DVD Pregrada 011125 DVD Pregrada 012

 

 

 

 

 

 

Ažurirano ( Nedjelja, 26 Listopad 2014 17:10 )  

Prijavite se

Budući događaji

Trenutno nema novih događaja

Brojač posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas30
mod_vvisit_counterJučer0
mod_vvisit_counterOvaj tjedan30
mod_vvisit_counterProšli tjedan0
mod_vvisit_counterOvaj mjesec30
mod_vvisit_counterProšli mjesec0
mod_vvisit_counterSveukupno2489885

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 30 
Vi ste ovdje: Početna stranica Novosti iz članica 125 godina DVD-a Pregrada