VZKZŽ

Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije

Nova vatrogasna vozila-Krapina

E-mail Ispis PDF

Uz Dan Grada i župe 010Blagdan Sv. Nikole stanovnici Krapine obilježavaju kao dan svoga grada i blagdan župe. Uz ovogodišnji blagdan gradski oci priredili su brojne svečanosti neke za dušu i zabavu a neke poput ove za budućnost.

U vatrogasnoj garaži u Mihaljekovom jarku okupili su se pripadnici DVD i JVP sa svojim gostima na svečanoj primopredaji vatrogasnih vozila. Ponosito uz  vozila stajali su zapovjednici  iz JVP Marijan Lovrenčić i iz DVD Mario Gerić. Njima je ključeve vozila predao krapinski gradonačelnik a oni ih svojim vozačima.
DVD Krapina kako je istakao predsjednik Dražen Strabić vozilo je nabavilo prodajom dvaju starih i uz pomoć grada što je dio programa obilježavanja 140-e obljetnice DVD Krapina.
Ova je godina bogata aktivnostima u DVD:obnovljeno je krovište, zamijenjena stolarija i sada predstoji dovršenje vatrogasnog doma, unutrašnjim uređenjem.
Sve to žele kako je kazao gradonačelnik upriličiti zajedno s obilježavanjem obljetnice Festivala kajkavske popevke u Tjednu kajkavske kulture.
Nabavkom ovih vozila sada je zaštita od požara znatno snažnija a raspoloživim voznim parkom kao i garažnim prostorom i ostalom opremom služe se po potrebi i DVD i JVP na zajedničkom zadatku , čuvanju ljudskih života i imovine vatrogasci obiju postrojbi. Čestitke vatrogascima uputili su uz zapovjednika Lovrenčića i Gerića i krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović  i predsjednik VZ KZŽ Ivica Glas.

Vozila i okupljene vatrogasce blagoslovili su sadašnji krapinski župnik Tomislav Šestak i njegov prethodnik, član DVD Krapina i počasni vatrogasni časnik vlč. Josip Ban.. Tradicionalni susret vatrogasaca  na kraju svake godine nastavljen je druženjem u prostorima  mjesnog odbora.B. Uhernik

Uz Dan Grada i župe 004

Ažurirano ( Utorak, 09 Prosinac 2014 19:25 )  

Prijavite se

Budući događaji

Trenutno nema novih događaja

Brojač posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas31
mod_vvisit_counterJučer0
mod_vvisit_counterOvaj tjedan31
mod_vvisit_counterProšli tjedan0
mod_vvisit_counterOvaj mjesec31
mod_vvisit_counterProšli mjesec0
mod_vvisit_counterSveukupno2489886

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 31 
Vi ste ovdje: Početna stranica Novosti iz članica Nova vatrogasna vozila-Krapina