VZKZŽ

Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije

Božićna i novogodišnja čestitka

E-mail Ispis PDF

vzkzz-large 331 517U nastavku prenosimo Božićnu i novogodišnju čestitku predsjednika VZKZŽ Ivice Glasa.

Sestre i braćo vatrogasci, draga djeco i mladeži,

Na kraju smo još jedne teške i operativno zahtjevne godine, koju su obilježile voda i vatra, naši stari vatrogasni suputnici.
Svjedoci smo sve učestalijih elementarnih nepogoda, olujnih nevremena, poplava, odronjavanja zemljišta, ledenih kiša i sl.
Priroda je izazvana ljudskim ponašanjem, i sad nam se osvećuje tako da ponekad udari na naša dobra svom svojom silinom nanoseći nam velike štete.
U tim i takvim teškim trenucima, kad nesreća ili nepogoda udari na čovjeka ili njegovo dobro, nastupaju vatrogasci.

Vi dame i gospodo, vi ste ti hrabri ljudi, stručno osposobljeni, primjereno opremljeni i visoko motivirani, koji svojim aktivnostima i intervencijama u teškim i lošim vremenskim uvjetima, najčešće izlažete svoje živote i zdravlje da bi stručno i u što je moguće kraćem vremenu otklonili nastale štete i spasili što je moguće više teško stečenih ljudskih dobara.  

Zato sada, na kraju ove godine svima Vama odajem priznanje i zahvalu  za svaki Vaš trenutak kojeg ste proveli za ovu časnu vatrogasnu službu i za sve ono što ste svojim radom i zalaganjem spasili, organizirali ili postigli, te time doprinijeli razvoju vatrogasne službe i ugleda vatrogastva  naših JVP-a, DVD-a, vatrogasnih zajednica općina i gradova, te našeg cjelokupnog županijskog vatrogastva.

Hvala za vrijeme provedeno na osposobljavanjima, usavršavanjima, vježbama i natjecanjima, na kojima ste se dodatno pripremali za najteže i najzahtjevnije zadaće koje se pred naše vatrogastvo postavljaju.

Hvala za sve rezultate koje ste postigli i time promicali ugled zagorskog vatrogastva.

Prigoda je to da se prisjetimo i naših najdražih, onih koji su nas ove godine napustili, ali su iza sebe ostavili neizbrisiv trag svoga nesebičnog vatrogasnog djelovanja, pa neka Božićno svjetlo u predstojećim blagdanima osvjetljava i grije uspomenu na njih. Počivali u miru Božjem.
 
Očekuje nas još jedna zahtjevna godina u kojoj nam predstoji niz operativnih i administrativnih aktivnosti.
Doveden je novi Zakon o Udrugama, pa nam predstoji usklađivanje normativnih akata s tim Zakonom, usklađivanje Statuta iz istih razloga, novi način vođenja financijskih i knjigovodstvenih poslova i još neke novine, s kojima ćemo Vas  upoznati početkom 2015. godine.

Pred nama je blagdansko vrijeme. Prigoda je to da Vam zaželim čestit Božić sretne i bezbrižne Božićne i Novogodišnje blagdane, da ih bezbrižno provedete u krugu svojih obitelji, prijatelja i dragih osoba.

Svim sestrama i braći vatrogascima, vatrogasnoj mladeži i djeci, te članovima obitelji, uz zahvalnost za dosadašnju uzornu i uspješnu suradnju želim sretnu, i uspješnu novu 2015. godinu, protkanu zdravljem i veseljem.

Čestit Božić i sretnu novu 2015. godinu žele Vam dužnosnici i stručna služba Vatrogasne zajednice Krapinsko zagorske županije.

PREDSJEDNIK
    Ivica Glas

Ažurirano ( Utorak, 23 Prosinac 2014 22:35 )  

Prijavite se

Budući događaji

Trenutno nema novih događaja

Brojač posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas30
mod_vvisit_counterJučer0
mod_vvisit_counterOvaj tjedan30
mod_vvisit_counterProšli tjedan0
mod_vvisit_counterOvaj mjesec30
mod_vvisit_counterProšli mjesec0
mod_vvisit_counterSveukupno2489885

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 30 
Vi ste ovdje: Početna stranica Ostalo Božićna i novogodišnja čestitka