VZKZŽ

Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije

Seminar voditelja vatrogasne mladeži Fažana 2015.

E-mail Ispis PDF

DSC 0787.JPG.resizedU Kampu vatrogasne mladeži u Fažani održan je 13. seminar voditelja vatrogasne mladeži koji je trajao od 17.-19. travnja 2015. godine.

Na Seminaru su prisustvovali 110 sudionika iz 16 vatrogasnih zajednica županija. Na seminaru je sudjelovao predsjednik odbora za vatrogasnu mladež Krapinsko zagorske županije i član Savjeta vatrogasne mladeži Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Odak i šest voditelja vatrogasne mladeži društava iz VZKZŽ , koja bi trebala sudjelovati u radu kampa, odnosno boraviti u kampu tijekom ljeta.
Na seminaru su bili  Denis Novosel iz DVD Bedekovčina, Kristijan Šplajt iz  DVD Desinić, Đurđica Plečko iz DVD Selno, Željko Posavec iz DVD Zabok i Martina Špoljar i Karla Mikulčić iz DVD Belec.
Svi oni imali su prilike čuti kvalitetna izlaganja koja će pomoći voditeljima vatrogasne mladeži u daljnjem radu s vatrogasnom mladeži.
Program seminara započeo je u subotu 18. travnja s predavanjima.
Teme su bile vezane za rad s vatrogasnom mladeži :

  • Provedba i iskustvo u osposobljavanju voditelja vatrogasne mladeži iznio je M. Taslak i N. Gudasić
  • Analiza radne verzije priručnika za osposobljavanje vatrogasne mladeži koju je odlično prezentirala Mateja Fras iz DVD Kladare
  • Organizacija boravka i iskustva u radu kampa M. Ašerbrener
  • Predavanje o organizaciji natjecanja u orijentaciji vatrogasne mladeži održao je K. Filčić
  • Izmjene i dopune uputa za vježbanje vježbe s preprekama za vatrogasnu mladež(N. Sočev i G. Dikšić) oko kojih je bilo  najviše rasprave.

Zadnjeg dana seminara održana je 4. Sjednica Savjeta za vatrogasnu mladež HVZ-a na čijem su dnevnom redu bile zastupljene sve nadolazeće aktivnosti vezane za vatrogasnu mladež.
Donijet je Poslovnik o radu Savjeta vatrogasne mladeži, izvršena je analiza seminara, ponovno su razmotrene izmjene i dopune uputa o natjecanju vatrogasne mladeži i primjedbe će se uputiti nadležnim tijelima HVZ na razmatranje.

Imenovani su zapovjednici kampa po smjenama kao i druge pripreme za organizaciju 20. Kampa vatrogasne mladeži u Fažani. Zapovjednik 7 smjene od 03.kolovoza do 10 kolovoza je predsjednik odbora za mladež KZŽ  Željko Odak.
Data je informacija o pripremama za 21. Međunarodno natjecanje vatrogasne mladeži u Poljskoj /vatrogasnoj olimpijadi/ Iznijete su aktivnosti i pripreme oko održavanja 14. Susreta vatrogasne mladeži RH i RS koji će se održati 23.05.2015. godine u Novom Marofu.

I na kraju su iznijeti podaci o pripremama za Izradu priručnika za osposobljavanje voditelja vatrogasne mladeži.
Na samom kraju seminara Predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži HVZ-a Milivoj Taslak  i Načelnik HVZ Željko Popović uručili su  Potvrde za sudjelovanje voditeljima vatrogasne mladeži.
Na žalost loše vrijeme je bilo tijekom trajanja cijelog seminara, naročito u subotu , ali to nije spriječilo nazočne da se lijepo provedu, steknu nova prijateljstva i odnesu dobre utiske i dojmove sa seminara. Ž.O.

DSC 0815.JPG.resizedDSC 0766.JPG.resizedDSC 0773.JPG.resized

Ažurirano ( Utorak, 21 Travanj 2015 19:34 )  

Prijavite se

Budući događaji

Trenutno nema novih događaja

Brojač posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas47
mod_vvisit_counterJučer0
mod_vvisit_counterOvaj tjedan47
mod_vvisit_counterProšli tjedan0
mod_vvisit_counterOvaj mjesec47
mod_vvisit_counterProšli mjesec0
mod_vvisit_counterSveukupno2489902

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 47 
Vi ste ovdje: Početna stranica Novosti Seminar voditelja vatrogasne mladeži Fažana 2015.