VZKZŽ

Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije

60 godina DVD-a Jazine

E-mail Ispis PDF

dvd jazvine 60 010.jpg.resizedČlanovi DVD-a Jazvine u petak 21. kolovoza obilježili su 60 godina rada svog DVD-a...

...i prisjetili se svih koji su u tom razdoblju sudjelovali u njegovu radu od osnutka 14. kolovoza 1955. i dali doprinos jačanju protupožarne zaštite i društvenog života na ovom području općine Radoboj. U općini Radoboj djeluju 3 DVD-a: Radoboj, Gornja Šemnica i Jazvine. Svečanost je počela u Jazvinama ispred zadružnog doma postrojavanjem svih limene glazbe koja djeluje u okviru DVD-a i predajom prigodnih poklona koje su susjedni DVD-i pripremila za ovu prigodu. Smotru članova obavio je županijski vatrogasni zapovjednik Marijan Lovrenčić. Nakon toga svečanost je nastavljena u vatrogasnom domu DVD Radoboj u Radoboju. Uz članove među gostima bili su predstavnici delegacija iz okolnih DVD-a i čelnici Općinskog vijeća i načelnik općine Radoboj Anđelko Topolovec. Posebno srdačno pozdravljena je saborska zastupnica Dunja Špoljar čiji je djed Andrija Došen bio prvi predsjednik i jedan od osnivača DVD Jazvine. Dobrodošlicu u ime slavljenika svima gostima poželio je sadašnji predsjednik Zlatko Tušek. Danas je od osnivača 60-tu obljetnicu dočekao još samo Nikola Tušek kojemu narušeno zdravlje nije dopustilo da bude nazočan na ovoj svečanosti. Nakon osnutka održan je i prvi vatrogasni tečaj za nove vatrogasce a do prve intervencije prošle su pune dvije godine i to na području Radoboja. Tijekom proteklih godina vođena je briga o opremanju društva, osposobljavanju članova a sve to vrijeme provlačila se težnja za izgradnjom vlastitog vatrogasnog doma. Kupljeno je i dosta potrebne opreme, pamte se sudjelovanja na brojnim natjecanjima, vatrogasnoj olimpijadi u Karlovcu. Sve to bilo je popraćeno sačuvanim fotografijama i dokumentima u što su mnogi uložili zaista puno truda. Kad bi se to prenijelo na CD bio bi to zaista poseban poklon za sva domaćinstva jer u Jazvinama gotovo svaka kuća imala je ili ima svog vatrogasca.
Za ovu prigodu podijeljena su i zaslužna priznanja koja je u ime VZKZŽ predao zapovjednik Marijan Lovrenčić. Posebna priznanja za svoj doprinos dobili su veterani, članovi koji su u društvu aktivno proveli niz godina. Zatim su uslijedila čestitanja: saborske zastupnice Dunje Špoljar, Marijana Lovrenčića izaslanika VZKZŽ, čelnika općine. Lijepim željama pridružili su se i predstavnici nazočnih DVD-a na sjednici. U ugodnom ambijentu uz nastup limene glazbe vrijeme je svima brzo protjecalo.B.U.

dvd jazvine 60 002.jpg.resizeddvd jazvine 60 006.jpg.resized

Ažurirano ( Nedjelja, 23 Kolovoz 2015 20:15 )  

Prijavite se

Budući događaji

Trenutno nema novih događaja

Brojač posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas27
mod_vvisit_counterJučer0
mod_vvisit_counterOvaj tjedan27
mod_vvisit_counterProšli tjedan0
mod_vvisit_counterOvaj mjesec27
mod_vvisit_counterProšli mjesec0
mod_vvisit_counterSveukupno2489882

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 27 
Vi ste ovdje: Početna stranica Novosti iz članica 60 godina DVD-a Jazine