VZKZŽ

Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije

105 godina DVD-a Bedekovčina

E-mail Ispis PDF

105-godina-DVD-a-Bedekovčina01U Bedekovčini je u subotu 28. listopada obilježeno 105 godina od osnutka i rada DVD-a Bedekovčina.

 

 

 

 

Svečanost pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te supokroviteljstvom općine Bedekovčina, počela je mimohodom vatrogasaca i vozila od tvornice Tondacha do Vatrogasnog doma gdje je potom održana svečana sjednica.
U osvrtu na 105 godina djelovanja društva, predsjednik Željko Odak je podsjetio da DVD Bedekovčina već 105 godina djeluje na načelima dobrovoljne aktivnosti i samoorganiziranosti građana na ostvarivanju humanih ideja. DVD Bedekovčina je danas kao središnje društvo glavni čimbenik zaštite od požara, bilježeći prosječno godišnje 20-tak različitih sve zahtjevnijih intervencija, na koje osposobljeni i opremljeni vatrogasci odgovaraju brzo i kvalitetno, a stignu sudjelovati i na dislokacijama u priobalju.
DVD Bedekovčina već je godinama i izvan Zagorja pa i Hrvatske poznato i po radu s vatrogasnom mladeži. Mladež i njihovi voditelji su ponos i budućnost ovog društva, a po svojim uspjesima na natjecanjima ponos Krapinsko zagorske županije i Bedekovčine kojih ime više nego pozitivno prenose na natjecanjima širom Hrvatske, ali i izvan njenih granica.

Danas društvo broji 142 člana, od toga 50 aktivnih vatrogasaca i 24 žena, 9 pričuvnih, pet počasnih člana i 45 pripadnika mladeži i pomlatka.

Kako je i običaj na proslavama dodijeljena su odlikovanja i priznanja. Valja napomenuti da su brončane medalje i plamenice dodijeljene još na skupštini početkom godine, dok su u ovoj prigodi zaslužni dobili srebrna i zlatna priznanja, kao i posebno vatrogasno priznanje spomenicu Vatrogasni veteran, koje su primili predsjednik društva Željko Odak i Alojz Buzjak.
Zlatnu plamenicu dobio je Stjepan Špiranec, a zlatne medalje Josip Horvat, Tihomir Granc, Tomislav Novosel, Ivan Odak i vlč. Josip Komorčec.
Dodijeljene su i spomenice za 20. 30 i 40 godina rada u društvu. Spomenice za 40 godina dobili su Dragutin Sinković, Ivan Kovač, Tihomir Granc i posthumno Franjo Sopina.

Ovoj su proslavi nazočili vatrogasci iz brojnih prijateljskih društva, kako iz KZŽ-e, tako i izvan nje, od Virja i Osijeka, do Žrnovnice i slovenskog PGD Šentvid pri Grobelnem. Također, 105. rođendan čestitali su i Stjepan Skuliber, predsjednik VZKZŽ-e, ujedno i član Predsjedništva HVZ-a, kao i još dva predsjednika županijskih zajednica, Mijo Brlečić (VZ Sisačko-moslavačke županije) i Goran Matoničkin (VZ Koprivničko-križevačke županije.

U ime županije čestitke je uputio zamjenik župana Anđelko Ferek Jambrek, a u ime Općine Bedekovčina, kao pokrovitelja načelnik Darko Ban.(EL)

 *više na http://www.rmb.hr

105-godina-DVD-a-Bedekovčina03 105-godina-DVD-a-Bedekovčina04 105-godina-DVD-a-Bedekovčina11 105-godina-DVD-a-Bedekovčina27

Ažurirano ( Ponedjeljak, 30 Listopad 2017 20:23 )  

Prijavite se

Budući događaji

Trenutno nema novih događaja

Brojač posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas49
mod_vvisit_counterJučer0
mod_vvisit_counterOvaj tjedan49
mod_vvisit_counterProšli tjedan0
mod_vvisit_counterOvaj mjesec49
mod_vvisit_counterProšli mjesec0
mod_vvisit_counterSveukupno2489904

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 49 
Vi ste ovdje: Početna stranica Novosti iz članica 105 godina DVD-a Bedekovčina