VZKZŽ

Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije

Zajednička sjednica VZKZŽ i GZ Šmarje pri Jelšah

E-mail Ispis PDF

DSC01527Zajednička sjednica Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije i Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah održana je 8.prosinca 2017. godine u Đurmancu.

Zajedničkoj sjednici nazočili su članovi Predsjedništva i Zapovjedništva VZKZŽ, te članovi predsestva in poveljstva Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah.
Ovom 18 zajedničkom susretu prijatelja i susjeda nazočili su visoki gosti i uzvanici,predstavnici Gasilske Zveze Slovenije i Hrvatske vatrogasne zajednice.


Temeljem zajedničkog Programa rada Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah i Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije i uobičajene prakse, svake se godine održavaju ovakvi susreti, svake godine s druge strane Sutla a s ciljem da se zajednička suradnja razvija i dopunjuje.

U razdoblju od 18 godina napravljeno je mnogo na uspostavi dobre suradnje vatrogasaca iz dviju država. Sutla nikada nije bila granica koja razdvaja vatrogasce, naprotiv ova spaja vatrogasne organizacije i vatrogasce i gasilce.
Zanima nas budućnost, ali nam je važna i prošlost, jer bez prošlosti ne bi bilo ni ovih susreta i uspješne suradnje.

Jedinstvena je želja svih sudionika ovih susreta da se suradnja nastavi i proširi s novih sadržajima.

Svoju potporu ovakvoj suradnji dali su Anđelko Ferek Jambrek,zamjenik župana Krapinsko-zagorske županije,ujedno izaslanik župana Krapinsko-zagorske županije i Damir Belošević,načelnik općine Đurmanec .

Temeljem zaključka Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije,dodjeljena su odlikovanja za višegodišnju suradnju i razvijanje partnerskih odnosa gasilcima iz Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah i to:

  • brončana vatrogasna plamenica Bogdanu Krumpaku,poveljniku Gasilske Zveze Šmarje pri Jelšah
  • brončana vatrogasna medalja Erihu Strašeku,predsjedniku Gasilske Zveze Šmarje pri Jelšah
  • srebrna vatrogasna plamenica uručena je Bojanu Hrepevniku,članu Gasilske Zveze Slovenije i tajniku Gasilske Zveze Šmarje pri Jelšah
  • srebrnu vatrogasnu medalju primio je Martin Kidrić, član Gasilske Zveze Šmarje pri Jelšah i istinski prijatelj hrvatskih vatrogasaca.
  • medalju za međunarodnu suradnju primio je Alojz Tirgušek, počasni poveljnik Gasilske Zveze Šmarje pri Jelšah i jedan od inicijatora ove međunarodne suradnje vatrogasaca iz Krapinsko-zagorske županije i gasilca iz Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah

Nekoliko fotografija sa sjednice možete vidjeti OVDJE.

Ažurirano ( Subota, 09 Prosinac 2017 16:50 )  

Prijavite se

Budući događaji

Trenutno nema novih događaja

Brojač posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas34
mod_vvisit_counterJučer0
mod_vvisit_counterOvaj tjedan34
mod_vvisit_counterProšli tjedan0
mod_vvisit_counterOvaj mjesec34
mod_vvisit_counterProšli mjesec0
mod_vvisit_counterSveukupno2489889

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 34 
Vi ste ovdje: Početna stranica Novosti Zajednička sjednica VZKZŽ i GZ Šmarje pri Jelšah