VZKZŽ

Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije

29. sjednica Skupštine VZKZŽ

E-mail Ispis PDF

skupština-vzkzž-20183U petak 18. svibnja u Svetom Mateju održana je 29. redovna skupština Vatrogasne zajednice KZŽ.

 

 

 

U izvješću o radu VZKZŽ istaknuto je da na području Krapinsko-zagorske županije operativno djeluju 82 dobrovoljna vatrogasna društva, od čega su četiri u gospodarstvu, te dvije javne vatrogasne postrojbe. I u 2017. godini, uz redovite operativne djelatnosti nastavljeno je s brojnim aktivnostima, od osposobljavanja (osposobljena 304 pripadnika vatrogasnih postrojbi), natjecanja (održano županijsko natjecanje, DVD Bedekovčina s muškom i ženskom mladeži nastupila na olimpijadi u Austriji), kampa mladeži u Fažani, do dodjele odlikovanja i priznanja, brojnih aktivnosti u svibnju – mjesecu zaštite od požara (vježbe, dani otvorenih vrata, obilježavanje sv. Florijana, vatrogasno hodočašće u Mariju Bistricu), obilježavanja obljetnica, redovne i izvanrednih dislokacija, međunarodne suradnje sa Slovencima i ostalih aktivnosti.

Sve je to detaljno opisano u izvješću o radu koje se može pronaći na web stranicama zajednice, a kraća verzija uz prezentaciju pročitana je na skupštini, koju je vodio predsjednik Stjepan Skuliber.

O operativnom dijelu govorio je zapovjednik Marijan Lovrenčić, istaknuvši da je i prošla godina bila jako aktivna. Naime zabilježeno je čak 690 intervencija, što je dosta veliko povećanje u odnosu na 2016. godinu, no imali su zagorski vatrogasci u zadnjih 10-tak godina i više intervencija, pa to nije ništa s čim ne bi izašli na kraj. Od ukupnog broja intervencija, zabilježeno je 406 požara, 263 tehničke intervencije i 21 ostala intervencija. Od požara 134 zabilježena su na građevinama, 24 u prometu, što je slično kao i godinu prije. No požara na otvorenom bilo je čak 248, u odnosu na 58 u 2016.

Skupštinu su pozdravili brojni ugledni gosti, počasni predsjednik HVZ-a Franjo Gregurić, član Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah Martin Kidrić, zamjenik župana KZŽ-e Anđelko Ferek Jambrek, načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić i zamjenik mu Vladimir Škvorc, te predstavnici županijskih vatrogasnih zajednica Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije, s kojima Krapinsko-zagorska čini koordinaciju sjeverozapadne Hrvatske.

Galeriju slika objaviti ćemo naknadno.

Preuzrto s www.rmb.hr

skupština-vzkzž-20181 skupština-vzkzž-20182  skupština-vzkzž-20184 skupština-vzkzž-20185 skupština-vzkzž-20186

Ažurirano ( Subota, 19 Svibanj 2018 07:31 )  

Prijavite se

Budući događaji

Trenutno nema novih događaja

Brojač posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas88
mod_vvisit_counterJučer0
mod_vvisit_counterOvaj tjedan88
mod_vvisit_counterProšli tjedan0
mod_vvisit_counterOvaj mjesec88
mod_vvisit_counterProšli mjesec0
mod_vvisit_counterSveukupno2489943

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 88 
Vi ste ovdje: Početna stranica Novosti 29. sjednica Skupštine VZKZŽ