VZKZŽ

Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije

Vatrogasna vježba Klanjec 2018

E-mail Ispis PDF

012U petak 12.listopada 2018. u Klanjcu je održana vježba vatrogasna vježba ” Klanjec 2018”.

 

 

 

 

Vježba je dio programa suradnje Vatrogasne zajednice Krapinsko zagorske županije i Gasilske Zveze Šmarje pri Jelšah.
Klanjec nije odabran slučajno, jer ovo društvo ove godine slavi 130. rođendan. Zajednička međunarodna vježba okupila je čak 52 vatrogasca s obje strane Sutle, koji su u vježbi sudjelovali s 14 vozila.

Sa zagorske strane u 2 grupe sudjelovali su DVD Klanjec, DVD Lučelnica, DVD Rakovec, DVD Kumrovec, DVD Mihanović Gredice, DVD Dubrovčan-Ravnice, ZJVP Zabok-ispostava Klanjec i JVP Krapina. Iz Gasilske Zveze Šmarje pri Jelšah sudjelovala su društva (PGD) Bistrica ob Sotli, Podčetrtek, Šentvid pri Grobelnom i Polje – Sedlarjevo.

Taktička pretpostavka za vježbu bila je da je došlo do eksplozije plinske smjese u kotlovnici poduzeća Predionica Klanjec d.o.o. .
Kao posljedica eksplozije dolazi do udara električne struje na trafo stanici koja se nalazi na jugo-istočnom dijelu pogona. Uslijed udara dolazi do iskrenja na trafo stanici, te do izbacivanja stanice.
Vatrogasci su u vježbi imali zadatke izvršiti spašavanje osoba iz pogona, osigurati rasvjetu (agregati i reflektori), izvršiti gašenje vanjskog i unutarnjeg skladišta kartona, te spriječiti daljnje širenje na ostatak pogona, izvršiti gašenje klima komore, izvršiti spašavanje unesrećenih osoba koje su ostale u pogonu i izvršiti preventivno nabacivanje sloja teške pjene na razliveno gorivo.

Vježbom je rukovodio Ivan Zamuda, zapovjednik VZG Klanjca, te je na kraju vježbe podnio prijavak zapovjedniku VZKZŽ-e Marijanu Lovrenčiću, koji je pak cijelu vježbu ocijenio vrlo uspješno, i netipičnom,

Velike pohvale vatrogascima izrekao je i župan Željko Kolar, a po završetku vježbe prisutnima su se obratili i gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek, Poveljnik (zapovjednik) GZ Šmarje pri Jelšah Bogdan Krumpak i direktor Predionice Goran Iveković.

Uz njih vježbu su uz građane pratili i predsjednik i tajnik VZKZŽ-e Stjepan Skuliber i Rajko Jutriša, predsjednik i počasni Poveljnik GZ Šmarje pri Jelšah Erih Strašek i Alojz Tirgušek, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Krapina Dražen Strabić, predsjednik VZG Klanjca Željko Zajec, te predsjednik i zapovjednik DVD-a Klanjec Ervin Šoban i Danijel Penezić.

 

02 04 06 010  018 019

Ažurirano ( Ponedjeljak, 15 Listopad 2018 16:51 )  

Prijavite se

Budući događaji

Trenutno nema novih događaja

Brojač posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas57
mod_vvisit_counterJučer0
mod_vvisit_counterOvaj tjedan57
mod_vvisit_counterProšli tjedan0
mod_vvisit_counterOvaj mjesec57
mod_vvisit_counterProšli mjesec0
mod_vvisit_counterSveukupno2489912

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 55 
Vi ste ovdje: Početna stranica Pokazne vježbe Vatrogasna vježba Klanjec 2018