VZKZŽ

Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije

30. skupština VZKZŽ

E-mail Ispis PDF

30.-skupština-VZKZŽ-e-05U Vatrogasnom domu DVD-a Krapina u petak 23. studenog je održana 30. sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice KZŽ-e.

 

 Riječ je o planskoj skupštini, na kojoj se krajem godine, prema zakonskim propisima donose plan rada i financijski plan za sljedeću godinu.
No, kako je VZKZŽ-e osnovana 1993., ova je skupština ujedno imala i mali svečani karakter, te je obilježena 25. obljetnica. Prije svečanog dijela, a nakon prihvaćanja dnevnog reda i izbora Radnog predsjedništva, prihvaćena je I. izmjena financijskog plana za 2018. godinu. Riječ je o tek maloj korekciji predviđenog financijskog plana, koja se prije svega odnosi na smanjene predviđenih sredstava za izvanredne dislokacije, koje su ove godine izostale.
Objašnjavajući izmjene predsjednik Stjepan Skuliber podsjetio je da je u ovoj godini više od 600 tisuća kuna predviđeno za društva i javne postrojbe temeljem niza raznih sufinanciranja, od nabavke vozila, opreme, osposobljavanja do proslava i ostalih načina na kojima županijska zajednica pomaže svojim članicama. Jednoglasno su prihvaćeni i Plan rada i Financijski plan za 2019. godinu, a posebno je istaknuto da će županije i sljedeće godine za zagorsko vatrogastvo osigurati minimalno milijun kuna. U planu rada pak planirane su brojne aktivnosti u 2019. godini podijeljene na cjeline: Stručna služba, upravljanje, administracija, poslovni prostor; Aktivnosti na unapređenju zaštite od požara i vatrogastva; Osposobljavanja i usavršavanja, vježbe i natjecanja; Skrb o pomlađivanju i rad s mladima, te Promidžba, informiranje i manifestacije.

Predsjednik VZKZŽ-e Stjepan Skuliber u svečanom dijelu ove skupštine podsjetio je na 25 godina djelovanja zajednice, koja je osnovana u srpnju 1993. godine, a nakon toga podijelio je i prigodne plakete i priznanja. Plakete su dobili DVD Bedekovčina, DVD Regeneracija i DVD Brezova za iznimne rezultate na natjecanjima. Naime, riječ je o društvima čije su ekipe u proteklom razdoblju sudjelovale i na vatrogasnim olimpijadama, a u čemu prednjači DVD Bedekovčina, čije su ekipa muške i ženske mladeži čak sedam puta bile prvaci Hrvatske, a s pet ekipa sudjelovale su na olimpijadama, s tim da će muška mladež i sljedeće godine predstavljati KZŽ-u i Hrvatsku na olimpijadi u Švicarskoj.

Priznanja su pak dobili bivši dužnosnici županijske zajednice i to bivši predsjednik Ivica Glas, bivši zapovjednik Dražen Sinković i bivši tajnik Jerko Krajačić. Priznanje će biti dodijeljeno i županu Željku Kolaru, koji je bio spriječen prisustvovati ovoj skupštini, a posebnu plaketu dobila je i Krapinsko-zagorska županije, a primio ju je zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek, koji je u svom obraćanju pohvalio rad zagorskih vatrogasaca i suradnju sa županijom. Na početku skupštine u ime domaćina pozdrave dobrodošlice su uputili zamjenik gradonačelnika Krapine Drago Kozina i predsjednik DVD-a Krapina Dražen Strabić, a u ime gostiju čestitke na 25. rođendanu uputili su i načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović i predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Goran Matoničkin, u ime Koordinacije vatrogasnih zajednica sjeverozapadne Hrvatske. Načelnik Popović uručio je Skuliberu plaketu HVZ-a povodom 25. obljetnice VZKZŽ-e.

*preuzeto s rmb.hr

Nekoliko slika s skupštine možete vidjeti OVDJE

Ažurirano ( Subota, 24 Studeni 2018 12:47 )  

Prijavite se

Budući događaji

Trenutno nema novih događaja

Brojač posjeta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas41
mod_vvisit_counterJučer0
mod_vvisit_counterOvaj tjedan41
mod_vvisit_counterProšli tjedan0
mod_vvisit_counterOvaj mjesec41
mod_vvisit_counterProšli mjesec0
mod_vvisit_counterSveukupno2489896

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 41 
Vi ste ovdje: Početna stranica Novosti 30. skupština VZKZŽ