12. Memorijal „Marije Badl“

012

12. Memorijal „Marije Badl“održao se na igralištu OŠ Krapinske Toplice, ove godine okupilo je 3 ekipe u ženskoj konkurenciji i 9 ekipa u muškoj konkurenciji.

Natjecanje je otvorio predsjednik DVD Krapinske Toplice, a okupljene vatrogasce i vatrogaskinje na samom je početku pozdravila i zamjenica Krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek.
Predsjednik DVD K. Toplice Vladimir Huzak,” Ovo smo natjecanje započeli prije 12 godina. Radi se o natjecanju sa starim vatrogasnim kolima, kakva su bila nekad, dok još nije bilo ove napredne tehnologije. Naime, dok nije bilo motornih vozila, bila su zaprežna kola na kojima je bila šprica koja funkcionira na ručni pogon – pojasnio nam je Vladimir Huzak, predsjednik DVD-a Krapinske Toplice, koje organizira ovo natjecanje.”

Memorijal Marije Badl naziv je dobio po supruzi “oca zdravstvenog turizma” u Zagorju, Jakova Badla, nekadašnjeg vlasnika kupališta i graditelja prve bolnice u Krapinskim Toplicama. Naime, Marija Badl je krajem 19. stoljeća vatrogascima DVD-a Krapinske Toplice darovala tada moderna vatrogasna kola, odnosno, ručnu vatrogasnu štrcaljku, koju su tada vukli konji.

Isto tako moramo spomenuti i Josip Salatko koji je sa svojim suradnicima prekopirao natjecanje u Sv Mariji i organizirao takvo natjecanje u Krapinskim Toplicama.
Danas su pobijedili najbrži i najspretniji, a to su u ženskoj konkurenciji: DVD Mala Erpenja i u muškoj: DVD Selno. Prije podjele priznanja skupu se obratio predsjednik VZ KZŽ Stjepan Skuliber, a priznanja i pehare dodijelio je predsjednik DVD K. Toplice Vladimir Huzak.
Više na vzokt.hr

003 2066 008  054  077 DVD Selno pobjednici

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)