12. Memorijal Marko Piljek 2022

Dobrovoljno vatrogasno društvo Pavlovec protekle je subote 03.rujna 2022 održao je svoj tradicionalni vatrogasni Memorijal u čast tragično preminulog Marka Piljek koji je svoj ovozemaljski život završio 30.kolovoza 2003. godine. Vatrogasci iz Pavlovca na čelu sa predsjednikom Ivanom Jelenčićem, dopredsjednikom Damirom Papišta te zapovjednikom Rankom Kušcem organizirali su 12. Memorijal Marko Piljek nakon dvije godine pauze.

U Pavlovcu su nastupile brojne ekipe iz različitih djelova Krapinsko zagorske županije. Od gostiju su nastupili gradnačelnik grada Zaboka Ivan Hanžek, predsjednik vatrogasne zajednice Krapinsko zagorske Stjepan Skuliber, zapovjednik VZG-a Zabok Ivica Petriček, uz prisustvo roditelja Marka, Stjepana i Nade, sestra Andreja i nećak Marko. Upravo je nećak Marko iznio početni uvodni govor o Marku koji je bio veoma emotivan i sadržajan. Sa par riječi su se obratili gosti i domaćin i krenulo je natjecanje.

U kategoriji djeca žene nastupilo je 6 ekipa, od kojih je DVD Klanjec zauzeo 1.mjesto, DVD Pregrada 2. mjesto, dok su na 3.mjestu završile cure iz DVD-a Zlatar. U kategoriji djeca muška nastupilo je 19 ekipa, od koji je DVD Tugonica Podgrađe osvojila 1.mjesto, domaćini iz DVD-a Pavlovec osvojili iznenađujuće 2.mjesto, dok su na 3.mjestu završili dečki iz DVD-a Pregrada. Pehar za najmlađu ekipu osvojili su članovi djece muške iz DVD-a Zlatar, dok je prijelazni pehar u kategoriji djece osvojila DVD Pregrada osvojenim 2.mjestom u ženskoj kategoriji i 3.mjesto u muškoj kategoriji.

U kategoriji mladeži, u ženskoj konkurenciji nastupilo je 6 ekipa, a najuspješnija je bila ekipa iz DVD-a Špičkovina dok su na drugom i trećem mjestu završile ekipe DVD-a Bedekovčina.
U muškoj konkurenciji nastupilo je 6 ekipa, prvo mjesto je opravdala favorit natjecanja DVD-a Bedekovčina, drugo mjesto je pripalo DVD-u Pavlovec, a treći su bili iz DVD-a Đurmanec, prijelazni pehar je u vlasništvu DVD-a Bedekovčina ove godine.

U seniorskoj konkurenciji DVD A Muški nastupilo 5 ekipa najbolji su bili iz DVD-a Vatrogasac Strmec 2, 2.mjesto DVD Zabok i 3. mjesto DVD Prišlin Hum. U DVD Žene A, nastupila je jedna ekipa i najbolje su bile članice DVD-a Zabok. U kategoriji DVD B Muški nastupilo 4 ekipe, najbolji su bili iz DVD-a Zlatar, 2. mjesto Špičkovina, 3. mjesto DVD Gubaševo i DVD Pavlovec žene B su jedine bile u svojoj konkurenciji i tako osvojile 1.mjesto. Poslije je održano narodno veselje za Pavlovčane i vanjske goste pod šatorom uz glazbeni sastav ,,VIA DIVERSION” do jutarnjih sati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)