126. skupština DVD-a Gornja Stubica

IMG 8821

DVD Gornja Stubica je dana 19.03.2016.g. održao svoju 126. godišnju Izvještajnu Skupštinu u prostoru vatrogasnog doma u Gornjoj Stubici.

Skupštini je nazočilo preko 100 vatrogasaca, tj. članova DVD-a. Skupštini su prisustvovali i Davor Vrabec – zamjenik zapovjednika Vatrogasne zajednice Krapinsko zagorske županije, Josip Lešković – predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Gornja Stubica, načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić, zamjenik načelnika Općine Gornja Stubica Vladimir Škvorc, upravitelj Župe sv.Jurja Mučenika Gornja Stubica vlč. Nikola Jurković, mr.sc., vlc. Dubravko Škrlin Hren – povjerenik za pastoral duhovnih zvanja Zagrebačke nadbiskupije, odgojitelj u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu, pastoralni suradnik u Gornjoj Stubici te voditelj gornjostubičke udruge „Gornjostubička Luč“, zatim ravnateljica OŠ Matije Gupca Gornja Stubica.Sanja Knezić, predsjednik Puhačkog orkestra VZ Općine Gornja Stubica Krešimir Vlajčević, gornjostubički poduzetnici i obrtnici te predstavnici susjednih i prijateljskih DVD-ova – Oroslavje, Brestovec Orehovički, Pazarište, Vrapče, Selnica, Šagudovec, Dobri Zdenci, Sveti Matej te bratskog IMG 8812Društva Stružec.

Predsjednik Društva Marko Klanjčić podnio je izvještaj o radu za 2015. Nabrojao je mnogobrojne aktivnosti u Društvu. Neke od najznačajnijih su svakako unutarnje uređenje male dvorane, nabavka prijenosnih radio stanica, donacija vatrogasne opreme od strane DUZUS a, realizacija nabavke nove autocisterne MAN sa 7 m 3 vode koja je povjerena na korištenje DVD-u na rok od 4 g. od strane Ministarstva gospodarstva, Ravnateljstva za robne rezerve. Vrijednost vozila iznosi cca. 1.500.000,00 kn. Naglasio je i intervenciju DVD-a prilikom ispumpavanja vode u OŠ Matije Gupca i u stambenim objektima u Gornjoj Stubici uslijed nevremena u listopadu 2015. Napomenuo je i da je načelnik Općine Jasmin Krizmanić podnio ostavku na mjesto predsjednika DVD-a zbog zakonske regulative i da je ostavku na mjesto tajnika DVD-a podnio i Stjepan Svemirko Čekolj.
Zapovjednik DVD-a Marko Frajtag podnio je izvještaj o stanju Vatrogasne postrojbe, a blagajnik Ivica Sekalec financijsko izvješće. Predsjednik Nadzornog odbora Društva Stjepan Slivar podnio je izvještaj nadzornog odbora. Podnesene izvještaje Skupština je jednoglasno prihvatila.
Skupština Društva potvrdila je i imenovanje novog člana Upravnog odbora Društva Ivana Leškovića kojeg je Upravni odbor imenovao i Tajnikom DVD-a s obzirom na ostavku dosadašnjeg tajnika Stjepana Svemirka Čekolja.IMG 8813
Predsjednik DVD-a Marko Klanjčić zahvalio se na suradnji i podršci u 2015.g. svim pripadnicima tj. članovima DVD-a Gornja Stubica koji su sudjelovali i sudjeluju u aktivnom pomaganju Društvu i u radu i aktivnostima DVD-a, vodstvu Vatrogasne zajednice Općine Gornja Stubica koje prati Društvo u aktivnostima, Vatrogasnoj zajednici Krapinsko zagorske županije, Puhačkom orkestru Vatrogasne zajednice Općine Gornja Stubica, Općini Gornja Stubica na čelu s načelnikom Jasminom Krizmanićem i zamjenikom načelnika Vladimirom Škvorcem , djelatnicima Općine te ostalim gornjostubičkim i prijateljskim DVD-ovima s područja Krapinsko zagorske županije i Hrvatske. Posebno se zahvalio načelniku Općine Jasminu Krizmaniću na angažmanu i radu oko pomoći Društvu u raznim projektima. Članovima Skupštine obratili su se prigodnim govorima zamjenik zapovjednika Vatrogasne zajednice Krapinsko zagorske županije Davor Vrabec, zatim načelnik i zamjenik načelnika Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić i Vladimir Škvorc, nadalje, predsjednik VZ Općine Gornja Stubica Josip Lešković, vlč. Nikola Jurković te predstavnici gornjostubičkih i drugih DVD-ova s područja Krapinsko zagorske županije i Hrvatske koji su bili nazočni na Skupštini

IMG 8819IMG 8838IMG 8846

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)