Redovna godišnja skupština – DVD Krapina

SAM 2245.JPG.resized

DVD Krapina ove će godine nizom manifestacija obilježiti 140 godina svog djelovanja.

Naša najstarija vatrogasna organizacija u županiji osnovana je 1875.g., 11 godina poslije najstarije u Hrvatskoj u Varaždinu 1864. I nalazi se međi najstarijima u Hrvatskoj.
Pripreme za obilježavanje ovog jubileja već su u punom zamahu kazao je predsjednik DVD Krapina Dražen Strabić  na redovnoj 140.-toj godišnjoj Skupštini koja je bila radnog karaktera u subotu 28. ožujka. Usvojeni su naime izvještaji  o aktivnostima u prošloj godini, donijeti novi dokumenti za ovu, usvojen je novi statut i saznali smo imena dobitnika priznanja i odličja koje će primiti na svečanoj sjednici početkom rujna.
Sjednici Skupštine bili su nazočni gost:i Marijan Lovrenčić, županijski vatrogasni zapovjednik i Zoran Gregurović, krapinski gradonačelnik koji je i sam bio predsjednik DVD Krapina. Za to vrijeme završio je tečaj za vatrogasnog časnika i između ostalog i tečaj za rukovanje motornom pilom po čemu je sigurno jedan od rijetkih gradonačelnika u Hrvatskoj a možda i jedini. Izrazio je zadovoljivo i zahvalnost mladima što su ušli u redove vatrogastva.
Obećao daljnju pomoć u razvoju vatrogastva na području grada. Marijan Lovrenčić  je podsjetio na dobru suradnju JVP Grada i DVD Krapina što rezultira velikom sposobnošću za djelovanje u većim akcijama.
Ova Skupština održana je u prostoru Mjesnog odbora u Mihaljekovom jarku.
Pri kraju je obnova gornjeg kata i dvorane u vatrogasnom domu u Krapini. Prošle godine obnovljen je i vozni park DVD-a, nabavljeno navalno vozilo a prodan je stari kamion i kombi. Od većih manifestacija predstoji velika vježba na Hušnjakovu tijekom lipnja i svečana sjednica u rujnu na koju će biti pozvani brojni gosti .
DVD Krapina sudjelovat će i na vježbi na planinarskom domu u svibnju, mjesecu zaštite od požara.B.U.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)