15. hodočašće vatrogasaca u Mariji Bistrici

vzkzz-large 331 517

U nedjelju 1.lipnja 2014. održano je 15. po redu hodočašće vatrogasaca u Svetište Majke Božje Bistričke u Marija Bistrici.

Ove godine Nacionalno svetište Majke Božje Bistričke hodočastilo je oko 2.000 vatrogasaca iz cijele Hrvatske te gosti iz susjedne Slovenije..
15. po redu hodočašće vatrogasaca iz cijele Hrvatske,  održano je u organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice, te uz suorganizaciju VZ KZŽ-e, VZ Općine Marija Bistrica, DVD-a Marija Bistrica.
Prema tradicionalnom protokolu prije početka misnog slavlja vatrogascima  su se obratili: načelnik općine Marija Bistrica, Josip Milički, župan Krapinsko-zagorske županije  Željko Kolar, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader.
Misno slavlje predvodio je mons. Ilija Janjić, biskup Kotorske biskupije i mons. Zlatko Koren, rektor Svetišta Majke Božje Bistričke.
U svojoj propovijedi mons. Ilija Janjić podsjetio je na veličinu žrtve koju vatrogasci u svojim sredinama prinose za svoje bližnje.
Posebno je napomenuo da su naša srca  sa stanovnicima poplavljenih područja.  U ovim teškim trenucima na pomoći su i brojni vatrogasci iz cijele Hrvatske, u našim mislima smo i s našim vatrogascima.

Slike možete s hodočašća možete vidjeti OVDJE.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)