40 godina rada i djelovanja DVD-a Đurmanec

Povodom 40 godina uspješnog rada i djelovanja, DVD Đurmanec organizirao je svečanu sjednicu, misu, proslavu i vatrogasnu vježbu “Đurmanec 2019.”

Prilikom dolaska gostiju i naših članova u nedjelju 30.6. naš predsjednik, Vladimir Vuzem, sve ih je dočekao ispred vatrogasnog doma i nakon kratkog upoznavanja i kratke okrijepe, kreirali smo ešalon i uputili se prema župnoj Crkvi sv. Jurja u Đurmancu. Fra. Vlado Mustać održao je Misu za sve vatrogasce i sve prisutne. Nakon što je Misa završila, svi smo zajedno otišli do restorana “Kod Žarka” gdje se održao svečani dio sjednice povodom obljetnice.

Tom su prigodom dodijeljene zahvalnice sponzorima, brojnim vatrogasnim društvima i uzvanicima a članovima odlikovanja, zlatne i srebrne vatrogasne medalje, srebrne i brončane plamenice, te spomenice za 40 i 10 godina rada u Društvu.
Tako je odlikovanje za posebne zasluge dobio predsjednik DVD-a Vladimir Vuzem, a za počasne vatrogasne časnike Mijo Družinec i Stjepan Horvat. Zlatne vatrogasne medalje primili su Drago Družinec, Stjepan Horvat, Vid Horvat i Željko Škrlec, a srebrnu vatrogasnu medalju Dragutin Vdović.

Naj vatrogascem za 2018. godinu proglašen je Mihael Pospiš.

Svečanosti su prisustvovali saborski zastupnik Žarko Tušek, predsjednik Vatrogasne zajednice KZŽ Stjepan Skuliber, koji je DVD-u Đurmanec dodijelio plaketu te nam je Vatrogasna zajednica za 40. obljetnicu na račun uplatila osam tisuća kuna. Nazočili su i načelnik Đurmanca Damir Belošević koji je ujedno bio i pokrovitelj obljetnice, izaslanica krapinsko – zagorskog župana Mija Leljak, koja je DVD-u uručila zahvalnicu župana Željka Kolara, prijateljska dobrovoljna vatrogasna društva iz KZŽ, Varaždinske županije, Zagrebačke županije i susjedne Slovenije te mnogi drugi. U glazbenom programu nastupile su ŽVS “Lire“, dok je vatrogasnu himnu izveo Gradski puhački orkestar Krapina.

Nakon što je službeni dio svečanosti završio, sve nas su zabavljali glazbenici iz benda Šarmeri.

Zapovjedništo DVD-a osmislilo je i realiziralo veliku pokaznu međunarodnu vatrogasnu vježbu.

Vježba se sastojala od 2 djela
Vježba 1: gašenje požara, evakuacija i spašavanje ljudi u upravnoj zgradi tiskare
Vježba 2: tehnička intervencija – spašavanje uklještene osobe iz osobnog automobila nakon sudara s cisternom.
Sudionici u vježbama bili su DVD Đurmanec, PGD Rogatec, DVD Krapina, DVD Gornje Jesenje, DVD Petrovsko, GDCK Krapina, HMP Krapina, P.P. Krapina, Dežurni – plin, Dežurni – HEP, JVP KRAPINA, Žurne službe – županijski centar – 112 i VOC – 193.
Na vježbi su bili pristupni i brojni gosti te visoki uzvanici iz susjedne nam Republike Slovenije i to: Poveljnik Gasilske Zveze Šmarje Pri Jelšah – Bogdan Krumpak i Poveljnik Celjske regije Bojan Hrepevnik.

Također, vježbi su bili prisutni i načelnik općine Đurmanec – Damir Belošević i zapovjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko zagorske županije – Marijan Lovrenčić koji je bio ujedno i komentator vježbe, kao i brojni mještani Đurmanca kao gledaoci.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)