11. sjednica zapovjedništva VZKZŽ

U četvrtak 19. rujna je u Vatrogasnom domu DVD-a Marija Bistrica održana 11. sjednica zapovjedništva Vatrogasne zajednica KZŽ-e. Između ostalog zapovjednik Marijan Lovrenčić iznio je podatak o broju intervencija na području KZŽ-e u prvih osam mjeseci ove godine.
Tako je do 31. kolovoza ukupno zabilježeno 636 intervencija. Od toga zabilježena su 242 požara i to 71 na građevinama, 16 u prometu i 135 na otvorenom prostoru.
Zabilježene su i 343 tehničke intervencije, kao i 35 ostalih intervencija.

Također, Lovrenčić se osvrnuo i na još jednu uspješnu vatrogasnu dislokaciju, i ove godine na Dugom otoku. Zahvalio je svim vatrogascima, koji su sudjelovali, posebno DVD-u Zlatar i JVP Krapina, čija su vozila bila dislocirana i prenio pohvale zapovjednika Vatrogasne zajednice zadarske županije.

Na sjednici je bilo riječi i o nadolazećem županijskom vatrogasnom natjecanju, koje će se održati u Zaboku u nedjelju 29. rujna. Bit će to 13. županijsko natjecanje djece i mladeži, te 7. županijsko natjecanje odraslih. Očekuje se nastup 80-tak ekipa, 30-tak djece, 20-tak mladeži te 30-tak odraslih A i B muških i ženskih ekipa. Predsjednik VZKZŽ-e Stjepan Skuliber predstavio je i aktivnosti vezane uz novi Zakon o vatrogastvu.

Nakon radnog dijela sjednice, organiziran je posjet tvrtki Vatrooprema SD. Riječ je o mladoj tvrtki, čija je osnova djelatnost proizvodnja razvodnih ormara koji se ugrađuju u vatrogasna vozila, no bave se proizvodnjom ostalih električnih i elektronskih komponenti za vatrogasna, policijska, komunalna te tehnička vozila, te nude sve proizvode vezano za preventivu, gašenje i zaštitu od požara. Vrše i nadogradnju vatrogasnih vozila, a trenutno surađuju sa DVD-om Bedekovčina i DVD-om Šagudovec, čija vozila uređuju i dodatno opremaju.

*Preuzeto s www.rmb.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)