7. sjednice Predsjedništva VZKZŽ

vzkzz-large 331 517

Dobrovoljno vatrogasno društvo Oroslavje bilo je domaćin 7. sjednice Predsjedništva VZKZŽ, koja je održana 5. lipnja 2014. godine.

U ime DVD-a Budinščina, nazočne je pozdravio predsjednik g.Nikola Cukovečki.

Sa sjednice Predsjedništva posebno izdvajamo:

  • Informacija s održanog županijskog  vatrogasnog natjecanja djece i mladeži, koje je održano 17.svibnja 2014. godine u Gornjoj Stubici, i čiji vrlo uspješan domaćin je bila VZO Gornja Stubica.Na županijskom vatrogasnom natjecanju nastupilo je ukupno 70 ekipa mladeži  i djece.
   Unatoč otežanim uvjetima  poradi  kišnog vremena, natjecanje je uspješno organizirano i nije bilo primjedbi na organizaciju i tijek natjecanja.
  • Zapovjednik VZKZŽ Marijan Lovrenčić informirao je članove Predsjedništva o aktivnostima koje se provode na poplavljenim područjima u Slavoniji.
   Od 1.lipnja 2014, u mjestu Drenovci nalaze se u vatrogasci iz naše županije, ukupno 11 vatrogasaca i 4 vozila.Posjet- Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, u ponedjeljak, 02. lipnja obišao je poplavljena područja u istočnoj Slavoniji. Sa zamjenikom za gospodarstvo, Anđelkom Ferekom-Jambrekom te zapovjednikom i predsjednikom Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije, Marijanom Lovrenčićem i  Ivicom Glasom župan Kolar obišao je Krizni stožer u Županji, gdje ih je dočekao zamjenik ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje Nikola Gaće, koji ih je upoznao sa situacijom na terenu, prilikom čega je napomenuo da je na sanaciji i raščišćavanju poplavljenih područja trenutno angažirano oko 400 ljudi.
   Župan Kolar potom se u Kriznom stožeru sastao i s potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske i ministrom unutarnjih poslova Rankom Ostojićem.

U Stožer je istog dana iz Zagorja šleperom dopremljeno i 298 pari gumenih čizama, 323 zaštitna odijela, 350 zaštitnih maski i 10 cisterni za vodu.
Riječ je o robi ukupne vrijednosti oko 95 tisuća kuna, koju je Krapinsko-zagorska županija kupila od zagorskih tvrtki.
Nakon toga, župan Željko Kolar obišao je i Drenovce, gdje je smješteno 11 vatrogasaca iz Zagorja koji su u Slavoniju došli na ispomoć na poslove raščišćavanja otpada nanesenog poplavom, ispiranja prometnica, dvorišta, prilaza i kanala, ispiranja stambenih i gospodarskih objekata u pripremi za dezinfekciju i dezinsekciju te pomoć građanima pri iznošenju uništenih stvari iz kuća.
Bila je to prilika i za kratki sastanak sa zamjenikom župana Vukovarsko-srijemske županije Zdravkom Kelićem, koji je u ime župana Bože Galića zahvalio na pomoći koju je Krapinsko-zagorska županija osigurala.

  • Nakon provedenog pozivnog natječaja javne nabave, donijeta je odluka o odabiru najpovoljnije ponude na nabavu vozila DACIA SANDERO, Stepway Ambiance 1,5 dCi  90.

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)