Proslava 90 godina DVD Gubaševo

U subotu, 10. rujna 2022. godine, Dobrovoljno vatrogasno društvo Gubaševo svečanim programom obilježilo je 90 godina svog postojanja.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Stjepan Skuliber uručio je DVD-u plaketu i zahvalio im se na dosadašnjem radu ali je ujedno u ime župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara uručio  predsjedniku DVD-a Zdenku Peteku zahvalnicu za 90 godina postojanja i djelovanja, te časnog i uspješnog rada.

Predsjednik Skuliber tim povodom je istaknuo: Ponosan sam na Zagorje što njeguje tradiciju vatrogastva, da ima osoba koji žele svoje slobodno vrijeme odvojiti da bi se osposobili za to plemenito zvanje i tako pomagali onima kojima je pomoć potrebna. Kvaliteta i humanost te osjećaj za ljude u potrebi to su odlike vatrogasaca. To smo dokazali nebrojeno puta,  kako u vrijeme domovinskog rata, tako i u ovo novije doba borbe s pandemijom, potresima i ostalim nepogodama koje pogađaju ne samo Zagorje, Hrvatsku već i cijeli svijet. Čestitam Vam na tome i želim puno uspjeha dalje u radu a ujedno čestitam i svima onima koji će danas dobiti zaslužena priznanja.

U ime Vatrogasne zajednice Grada Zaboka nazočnima se prigodnim riječima obratio predsjednik Dražen Sinković koji je rekao da su dobrovoljna vatrogasna društva jedan od najvažnijih čimbenika društvenog života po mjestima, te da je i zahvaljujući njima spremnost građana za reagiranje u kriznim situacijama velika.

Gradonačelnik grada Zaboka Ivan Hanžek izgovorio je riječi zahvale i čestitke vatrogascima na njihovu jubileju ali i na požrtvovnosti u zaštiti i spašavanju od svih nepogoda. Vatrogasci su ponos ovoga grada i Dobrovoljno vatrogasno društvo Gubaševo jedno je od važnijih u našem gradu. Hvala svim generacijama vatrogasaca, posebno trenutno aktivnim vatrogascima te mladima koji nam svojim angažmanom ulijevaju nadu u sigurnu budućnost.

 

U svečanoj prigodi obilježavanja 90. rođendana dodijeljena su priznanja, spomenice, medalje i odlikovanja za rad, trud i zalaganje u Društvu zaslužnim vatrogascima, Vatrogasnoj zajednici Krapinsko-zagorske županije, Vatrogasnoj zajednici grada Zaboka, Krapinsko-zagorskoj županiji, Gradu Zaboku, gradonačelniku Ivanu Hanžeku, prisutnim izaslanicima iz Dobrovoljnih vatrogasnih društava,  prijateljima, sponzorima i pokroviteljima.

 

Naravno, zabava i druženje potrajala je do ranih jutarnjih sati uz domaći glazbeni sastav „ Grupu Jazzery “.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)