8. državno natjecanje vatrogasaca RH

grb200

Na varaždinskom stadionu Sloboda u nedjelju je održano 8. državno natjecanje vatrogasaca RH na kojem su 203 odjeljenja i 2030 natjecatelja odmjerila svoje snage u izvođenju vježbi s motornom štrcaljkom i štafeti. Natjecanje, koje je organizirala Hrvatska vatrogasna zajednica uz su-domaćinstvo Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, odvijalo se na 8 natjecateljskih staza i 3 staze za štafetnu utrku. Na natjecanju je nastupilo i 12 ekipa zagorskih dobrovoljnih vatrogasnih društva i ekipa ZJVP Zabok u kategoriji Profesionalnih vatrogasnih postrojbi (PVP) B.
Iako ni jedna ekipa nije ostvarila plasman među tri najbolje, čime bi osigurala nastup na vatrogasnoj olimpijadi, u velikoj konkurenciji zabilježeni su izvrsni rezultati.

Najbolji rezultat ima DVD Bedekovčina u kategoriji žena DVD B i to 4. mjesto, iza Mladosti, Malog Mihaljevca i Desnog Trebarjeva. DVD Zlatar u ovoj je kategoriji bio 11., a DVD Brezova 15. U kategoriji žena DVD A Bedekovčina je bila 5., Veliko Trgovišće 16., a Prišlin-Hum 26. Slavila je inače Ribnica, ispred Palinovca 2 i Varaždinskih Toplica. U muškoj kategoriji DVD B DVD Brezova je zauzela 7. mjesto, Oroslavje je bilo 13., a Veliko Trgovišće 18. Prvo mjesto pripalo je DVD-u Mladost, drugo Virovitici, a treće Donjoj Gračenici. U muškoj kategoriji DVD A Bedekovčina je bila 10., Vatrogasac Strmec 23., a Zlatar 40. Slavio je DVD Razljev, ispred Andrilovca i Turnašice.

U kategoriji profesionalaca PVP B nastupila je ZJVP Zabok i osvojila 7. mjesto. Prva je bila JVP Varaždina, druga JVP Grada Zagreba, a treća JVP Križevci. Zagorci nisu imali predstavnika jedino u kategoriji PVP A gdje je prva bila JVP Čakovec, druga VP Kutina, a treća JVP Grada Zagreba. Govoreći o važnosti natjecanja glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković je istaknuo kako su ona bitna za cjelokupno vatrogastvo te je naglasio kako je ponosan na ono što natjecatelji su pokazali na terenu.

Pobjednici ovog natjecanja osigurali su plasman na Međunarodno vatrogasno natjecanje koje će se 2022. godine održati u slovenskom Celju, popularnu Vatrogasnu olimpijadu.
Spomenimo da je na državnom natjecanju sudilo i 7 zagorskih sudaca, a na natjecanju je bio i predsjednik VZKZŽ-e Stjepan Skuliber, koji nije krio zadovoljstvo nastupom zagorskih ekipa. ”Ovdje je stvarno bila izuzetna konkurencija, i iako nismo osigurali plasman na olimpijadu, ukupno gledajući po svim kategorijama, rezultati su jako dobri.
U svim kategorijama u kojima smo imali predstavnika imamo barem jedan plasman među prvih 10 i čestitam svima koji su nastupili i predstavljali zagorsko vatrogastvu na ovom natjecanju, kao i našim sucima, koji su dali svoj doprinos” – rekao je Skuliber.

Preuzeto s www.rmb.hr

Nekoliko fotografija s natjecanja možete vidjeti OVDJE

Rezultati natjecanja dostupni su OVDJE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)