80 godina DVD-a Draše

P1010438

U subotu,28. svibnja 2016. na otoku ljubavi u Drašama održana je proslava 80-te godišnjice od osnutka Dobrovoljnog vatrogasnog društva Draše.

Po prekrasnom vremenu okupilo se stotinjak vatrogasaca i mještana sela Draše. Od gostiju proslavi su nazočili župan KZŽ gospodin Željko Kolar,načelnica općine Kraljevec na Sutli gospođica Danijela Pongrac, predsjednik VZ KZŽ gospodin Ivica Glas, zapovjednik VZ grada Zaprešića gospodin Franjo Prišćan, zapovjednik VZO Kraljevec na Sutli gospodin Marijan Berić te vatrogasci iz prijateljskih vatrogasnih društava i udruga. Nakon smotre koju je izvršio gospodin Ivica Glas, održana je protokolarna sjednica na kojoj su se gosti prigodnim govorima obratili nazočnima, a nakon toga dodijeljena su priznanja zaslužnim vatrogascima.   Predsjednik i zapovjednik VZO Kraljevec na Sutli, Mario Harapin i Marijan Berić uručili su brončane vatrogasne plamenice Ivanu Galiću i Božidaru Šuncu, brončane vatrogasne medalje: Dragutinu Šuncu, Franji Galiću, Marijanu Kneziću, Franji Kolaru, Franji Štoku, Draganu Letici, Ivici Letici, Ivici Štoku, Marijanu Galiću i Tomici Kolaru.

Vatrogasnu spomenicu za 10 godina rada: Draganu Letici, Ivici Letici i Marijanu Galiću te vatrogasnu spomenicu za 20 godina rada: Nevenu Trbuha, Božidaru Šuncu, Ivici Štoku, Mariu Harapinu i Tomici Kolaru.

Nakon slikanja, Predsjednik vatrogasne zajednice Krapinsko zagorske županije Ivica Glas uručio je srebrnu vatrogasnu plamenicu: Mariu Harapinu i Nevenu Trbuha, te srebrnu vatrogasna medalju Antonu Ivekoviću, Vatrogasne spomenice za 40 godina rada: Miji Stipčiću, Ivanu Galiću i Franji Štok.

Vatrogasna spomenica za 50 godina rada: Franji Galiću,Josipu Posleku, Dragutinu Stipčiću i Antonu Ivekoviću.

U ime svih dobitnika zahvalio se Anton Iveković, koji je ujedno društvu poklonio fotografiju na kojoj su osnivači društva iz 1936.godine.

Zatim su prigodnim plaketama nagrađeni pokrovitelj Općina Kraljevec na Sutli te zlatni donatori Robert Jug, Metali inox d.o.o. i PGD Šmarje pri Jelšah a zahvalnice su primili i svi donatori lente i čavlića.

Nakon završetka svečanosti održan je domjenak uz svirku F benda.

20160528 175918 20160528 180414  P1010476

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)