Božićna čestitka predsjednika VZKZŽ Ivice Glasa

vzkzz-large

POŠTOVANE SESTRE I BRAĆO VATROGASCI,

Na kraju smo jedne izuzetno teške i zahtjevne godine.
Tu je godinu obilježio niz loših klimatskih događaja, počevši od dugotrajnih suša pa sve do obilnih oborina, koje su rezultirale povećanim brojem intervencija na otvorenom prostoru, povećanih potreba za opskrbom vodom u sušnim razdobljima, pa sve do ovo zimskih potreba za interveniranjem na raščišćavanju prometnica.
S ponosom mogu istaći da su sve zadaće, koje su pred nas postavljene odrađene kvalitetno, efikasno i u skladu s pravilima struke.
Takvu razinu osposobljenosti, organiziranosti i operativne spremnosti mogu postići samo vrijedni, savjesni, hrabri i časni ljudi koji djeluju u našem zagorskom vatrogastvu.
Zato možemo biti ponosni što smo članovi te velike, humane i časne vatrogasne obitelji.
Ove su godine u našem lijepom zagorju postignuti vrijedni rezultati na operativnom, edukativnom, natjecateljskom i vježbovnom polju rada naših vatrogasnih organizacija.
Odrađeno je preko 900 intervencija, na kojima  su sudjelovali brojni vatrogasci i vatrogasna vozila s područja cijele županije.
Osposobljeno je  439 vatrogasnih kandidata u svim zvanjima, odrađeno je preko 20 javnih vatrogasnih pokaznih vježbi, a u svim tim aktivnostima utrošeno je  više od  10 000 sati rada.
Organizirano je županijsko vatrogasno natjecanje u svim kategorijama na kojem je nastupio rekordan broj natjecateljskih odjeljenja, koja su po izuzetno teškim vremenskim uvjetima postigle primjerene rezultate.
Na državnom natjecanju vatrogasaca u Zadru nastupilo je dvadeset naših odjeljenja, i to sedam odjeljenja mladeži i trinaest odjeljenja vatrogasaca u A i B konkurencijama.
Posebne pohvale i čestitke idu DVD-u Bedekovčina čije su ekipe osvojile prva mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji mladeži HVZ, te su time postali najuspješniji DVD u RH.
Zato koristim priliku da, svima onima koji su na bilo koji način sudjelovali u navedenim aktivnostima, izrazim zahvalnost i iskrene čestitke, jer su svoj trud, zalaganje, slobodno vrijeme i napore uložili u brigu i skrb za svog bližnjega i njegovu teško stečenu imovinu.
Nije to lako, i ne može to svatko. To mogu samo hrabri i časni ljudi. Vatrogasci.
Pred nama je izborna godina. Valja nam birati rukovodstva za sljedeći četverogodišnji mandat. Predlažite i birajte mudro. Birajte one u koje vjerujete, i koji će u narednom razdoblju raditi punim žarom u cilju boljitka vatrogasne struke i razvijati naše zagorsko vatrogastvo.
Budite i nadalje aktivni, savjesni i odgovorni članovi ove naše časne organizacije, pomažite kvalitetno, stručno i odgovorno, te budite uvijek biti spremni pomoć onome kome vaša pomoć zatreba, ne pitajući pri tom kome, kada, zašto i gdje.
Pomlađujte našu organizaciju, dovedite djecu i mladež, igrajte se s njima i uvježbavajte ih, jer oni su naša budućnost. Za njih čuvamo ovu našu organizaciju i njima ćemo ju predati.
Zato koristim priliku da svima Vama i vašim najdražima, zaželim sretne i bezbrižne Božićne i novogodišnje blagdane, te obilje zdravlja, mudrosti i uspjeha u novoj 2013. godini.
Zdravi i veseli bili uz naš tradicionalni vatrogasni pozdrav,
VATRU GASI,   BRATA SPASI.
Za VZ KZŽ
Predsjednik Ivica Glas

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)