Druženje djece s područja VZG Zaboka i GZO Puconci

U  organizaciji VZG Zaboka od 28. do 30. lipnja 2024. godine održalo se je druženje djece, voditelja i njihovih roditelja s područja VZG Zaboka i GZO Puconci te izlet u Zagreb uz domaćinstvo susreta DVD Gubaševo koji je za sve pripremio  šaroliki program aktivnosti.

Program susreta započeo je u petak dolaskom gostiju te se nastavio s upoznavanjem, druženjem  i smještajem u obiteljima. Susret se je nastavio idućega dana odlaskom u Zagreb gdje su djeca posjetila Zoološki vrt grada Zagreba gdje su imali prilike vidjeti 275 vrsta životinja i 2225 jedinki s gotovo svih kontinenata. Ovo je za njih bio lijepi doživljaj koji će pamtiti jako dugo. Naravno da su slobodno vrijeme iskoristili za razne druge aktivnosti (druženje, razgovor, sladoled itd).  Nakon povratka u Zagorje te zajedničkog ručka za njih su bile pripremljene vatrogasne i sportske igre.

Nedjeljni dan je  započeo uz zajednički doručak te nastavak druženja uz natjecanje djece sa brentačama, igrama graničara, nogomet, povlačenje užeta i druge sportske igre koje su osmislili mentori.

Okupljeni mladi vatrogasci koji su od malih nogu posvećeni njegovanju vatrogasne kulture, kulture volonterstva i doprinosa zajednici, u pratnji svojih voditelja u pravom natjecateljskom duhu pokazali su naučene vatrogasne vještine ali i sportski duh. Uz zabavu i druženje koje im je priuštilo to natjecanje, najveće veselje vladalo je među najboljima.

VZG Zaboka zahvaljuje svim mentorima, DVD Gubaševu na domaćinstvu i organizaciji, NK Đalski u Martinišću na ustupljenim terenima, djeci i mladima na odazivu.

Pripremio:Darko Fiket, tajnik DVD Zabok