Olimpijke se pripremaju na Bjelolasici – DVD Bedekovčina

DSC 1820.JPG.resized

Za vatrogasne olimpijade mladeži na kojima smo sudjelovali s muškom mladeži  u Kočevju i Mulhauseu pripremali smo se u HOC-u Bjelolasica.

Bjelolasica kao i uvjeti priprema na igralištu i atletskoj stazi u sklopu centra ostali su nam u dobrim uspomenama kao idealni uvjeti u ovim ljetnim danima za pripremu natjecatelja .
Tada su tu bili drugi uvjeti i u vlastitom aranžmanu smo organizirali boravak i pripreme tamo.
Sada je taj centar pod stečajem i zakupljeni su tereni. No uspjeli smo dogovoriti smještaj i korištenje sportskih terena, rekao bih pod povoljnim uvjetima i zahvaljujući sponzorima, Vatrogasnoj zajednici Bedekovčina i razumijevanju Upravnog odbora DVD-a evo nas i sa ženskom mladeži na pripremama i boravku na Bjelolasici od 30.06. do  08.07. 2015. godine.
Naš boravak i smještaj je vrlo ugodan u domaćem ambijentu, ovaj put u Apartmanima Bjelolasica vlasnika obitelji Ljubanović. koja se trudi oko nas da nam ugodi u svemu . Pogotovo odabranom jelovniku i ukusno spremljenoj  hrani.
Zahvaljujući susretljivim domaćinima DVD Jasenak i VZ Grada Ogulina dobili smo i ovaj put sprave za vježbu vatrogasne mladeži , osim sitne opreme i brentača koje smo donijeli.
I odmah po dolasku postavili smo staze i započeli s pripremama . Iste se odvijaju tri puta na dan. Treba se što bolje spremiti za nastup na vatrogasnoj olimpijadi.
Cure su umorne ,ali su svjesne veličine natjecanja i bez prigovora rade i izdržavaju sve napore. Uz to vježbaju i ples za predstavljanje nacija u Opoleu na Olimpijadi vatrogasne mladeži.
No treba im i oduška, pa smo između dva treninga u četvrtak 02.07.2015 godine spustili se na more u Selce . Tamo smo bili gosti naših prijatelja iz Društva naša djeca Virje . Istima i ovaj put zahvaljujemo na gostoprimstvu i lijepim željama za olimpijadu. Kupali smo se malko i sunčali, a po povratku ponovno trening.
U nedjelju ujutro trening , a nakon njega otišli smo svi skupa na  izlet do Bijelih stijena. Naporan uspon i pješačenje , a nakon toga oduševljenje planinom i pogledom.
Još nam predstoje dva dana boravka na Bjelolasici . U srijedu se vraćamo , a nakon toga nastavljamo s pripremama dalje kod kuće.
Zahvaljujemo se još jednom svim sponzorima na donacijama , a iste očekujemo još i od Vatrogasne zajednice Krapinsko zagorske županije ,kako bi mogli podmiriti troškove priprema i odlaska na Olimpijadu vatrogasne mladeži u Opole Poljska od 19. do 26. 07. 2015. godine. A tamo što bolje prezentirati naše mjesto, županiju i državu.
Tekst i slike Željko Odak

DSC 1721.JPG.resized DSC 1724.JPG.resized DSC 1767.JPG.resized  DSC 1776.JPG.resized  DSC 1873.JPG.resized DSC 1932.JPG.resized

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)