Dvd Oroslavje održalo svoju 96. izvještajnu Skupštinu

U petak 21. travnja 2023. godine svoju 96. izvještajnu skupštinu održalo je Dvd-e Oroslavje uz prisustvo članova društva na kojoj su nazočili brojni gosti i prijatelji. Nakon uvodnih riječi pozdrava predsjednika društva Nikole Cukovečkoga uslijedio je radni dio te je izabrano radno predsjedništvo. Uslijedila su izvješća o radu društva u 2022. godini, financijskom-materijalnom poslovanju te Nadzornog odbora.

U izvješću zapovjednika Martina Kovačića istaknuto je kako su u protekloj godini imali ukupno 40 intervencija na području Grada Oroslavja. Uz svoje redovite aktivnosti od održavanja vatrogasne opreme, vozila i doma, osposobljavanja i ulaganja u nove mlade snage u operativi sudjelovali su na vježbama VZG Oroslavja, velikoj vježbi u OŠ pod nazivom Potres 2022, međunarodnoj vježbi Sigurnost 22. Uz već spomenuto ulaganja u nova zvanja osobitu pažnju pridali su radu s djecom i mladeži što je rezultiralo upisom 24 djece u kategoriju podmlatka što znači da za budućnost vatrogastva u Oroslavju nema bojazni.

Sva izvješća usvojena su jednoglasno. Na skupštini su dodijeljene i spomenice za 20. godina Đurđici Kucelj i 10. godina tajniku Damiru Tomiću.

Uslijedile su pozdravne riječi gostiju u kojoj su svi istaknuli i pohvalili rad društva, ali osobito rad zapovjednika Martina Kovačića s kojim je ovo društvo zadobilo „nova i jača krila“ u svim svojim aktivnostima.

Prvo se okupljenim vatrogaskinjama i vatrogascima, gostima i prijateljima društva obratio gradonačelnik grada Oroslavja Viktor Šimunić koji im je čestitao na dosadašnjem radu i zalaganju te je ujedno naglasio da uvijek mogu računati na financijski potporu koju dobivaju iz proračuna grada.

Predstavnik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije zapovjednik Marijan Lovrenčić također je bio impresioniran izvješćima ali i poletom mladog zapovjednika Kovačića s kojim smo svi zajedno dobili osobu u koju se u svako vrijeme možemo pouzdati da će dobro i kvalitetno odraditi sve vatrogasne zadatke koje se postavljaju pred članstvo ovog društva. Istaknuo je također kako ga veseli rad s djecom i mladeži jer su oni budućnost koja će danas sutra preuzeti odgovorne uloge kako u ovom društvu tako i cjelokupnoj zajednici.

Svima okupljenima još su se obratili gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Dalibor Bišćan, predsjednik gradskog vijeća grada Oroslavja Ivan Tuđa te ostali gosti.

Nakon toga uslijedilo je druženje uz prigodnu okrjepu i svirku Fresh Banda koje je potrajalo do ranih jutarnjih sati.

Pripremio: Darko Fiket, tajnik Dvd Zabok