DVD Pavlovec – 60. godišnjica

pavlovec small

60. rođendan za mnoge je ljude ulazak u mirovinu, no kada se radi o Dobrovoljnom vatrogasnom društvu, to je kao kada krećete u 1. razred osnovne škole – u usponu ste snage.

Upravo tako sada se osjeća DVD Pavlovec koji je protekli vikend obilježio 60 godina postojanja. Tom prigodom članovi DVD-a pripremili su vrijedan program.

U subotu, 8.9.2012 održan je 4.Memorijal “Marko Piljek” – takmičarsko natjecanje vatrogasaca u 3 kategorije: djeca 6-12 godina, A ekipe, te B ekipe. Gdje je prisustvovala je i obitelj Piljek Marka, koja je i uručila prijelazni pehar, te pehar za najmlađu ekipu.

02

U kategoriji djece u dobi od 6-12 godina prijavilo se 9 ekipa djevojčica:

  1. DVD Gubaševo
  2. DVD Ribnica
  3. DVD Brestovec Orehovički

U kategoriji dječaka prijavilo se 17 ekipa:

  1. DVD Ribnica (koji je osvojio i prijelazni pehar, te pehar za najmlađu ekipu na memorijalu)
  2. DVD Zlatar Bistrica
  3. DVD Oroslavje

U kategoriji muška A ekipa prijavilo se 5 ekipa:

  1. DVD Mače
  2. DVD Špičkovina
  3. DVD Zabok

U kategoriji ženske A ekipe prijavile su se 3 ekipe:

  1. DVD Zabok
  2. DVD Budinščina
  3. DVD Gornja Šemnica

U kategoriji ženske B ekipe:

  1. DVD Pavlovec (koji ove godine po 2. puta predstavljaju DVD na Državnom natjecanju)
  2. DVD Opća bolnica Zabok

U kategoriji muških B ekipa:

  1. JVP Pliva
  2. DVD Haganj

Nakon natjecanja, uslijedilo je ugodno druženje vatrogasaca i vatrogaskinja, te stanovnika Pavlovca i susjednih mjesta.

U nedjelju, 9.9.2012., bilo je svečano okupljanje članova DVD-a Pavlovec i gostiju u povodu obilježavanja 60. obljetnice postojanja DVD-a Pavlovec. Pod vodstvom zapovjednika DVD g. Tomislava Končevskog ešalon je krenuo od Vatrogasnog doma do Kapelice, te natrag na postrojavanje ispred DVD-a.

03

Ešalon su pozdravili županica Krapinsko zagorske županije gđa. Sonja Borovčak, gradonačelnik grada Zaboka g. Ivan Hanžek, predsjednik VZKZŽ g. Ivica Glas, predsjednik VZ grada Zaboka g. Rudolf Zajec, te mnogi drugi gosti.

04

Svečana sjednica započela je himnom Republike Hrvatske, te Vatrogasnom himnom. Nakon pozdravne poruke, tajnik DVD-a Pavlovec g. Krešimir Črnjević, pročitao je izvještaj, te je započela ceremonija stavljanja lenti na zastavu.

05

Na sjednici su dodijeljena odlikovanja vrijednim članovima za 10, 20, 30 i više godina požrtvovnog rada u DVD-u, te priznanja najmlađim članovima.

06

Svečana sjednica upotpunjena je bratimljenjem dvaju dugogodišnjih prijateljskih DVD-a, a to su DVD Pavlovec i DVD Plešce. Tom prigodom predsjednici navedenih DVD-a potpisali su povelju o bratimljenju.

07

Na samom kraju sjednice, predsjedniku društva g.Vladimiru Turk, dodijeljeno je posebno priznanje za dugogodišnji rad u vatrogastvu.

08

Nakon zatvaranje sjednice, uslijedio je domjenak za sve prisutne, te ples do kasnih/ranih sati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)