DVD Zlatar Bistrica – pokazna vježba

zlatar small

U mjesecu zaštite od požara DVD Zlatar Bistrica organiziralo je 06.05.2012. godine javnu pokaznu vježbu. Vježba je održana na društvenom domu u Lipovcu nedaleko Zlatar Bistrice.

Pretpostavka za vježbu bio je požar koji je izbio u prizemlju zgrade te se proširi na prvi kat gdje se nalaze djeca. Nakon izviđanja i predaje zapovjedi, pristupa se evakuaciji osoba pomoću zračne uskočnice i ljestava, te se požar gasi unutarnjom i vanjskom navalom.

01

Uz domaće dobrovoljno vatrogasno društvo Zlatar bistrica na vježbi još sudjeluju DVD Konjščina i ZJVP ispostava M. Bistrica. Izvedena vježba pokazala je uvježbanost vatrogasaca u pronalaženju i spašavanju unesrećenih osoba, izvlačenju osoba iz zadimljenih prostorija, te organiziranost vatrogasaca kod gašenja požara. Vježbom je rukovodio zapovjednik DVD-a Zlatar Bistrica, vatrogasni časnik I klase, Andrec Josip.

02

03

04

Vježbi su bili prisutni kao promatrači predsjednik VZKZŽ Ivica Glas, predsjednik DVD-a Konjščina Ivan Cvetko, predsjednik DVD-a Zlatar Bistrica Dražen Mikulec te brojni mještani.
Na kraju uspješno izvedene vježbe vatrogascima je na dobroj uvježbanosti čestitao načelnik općine Zlatar Bistrica Žarko Miholić, koji je izvršio smotru postrojenih vatrogasnih postrojbi.

Tekst i slike: Piščak Dario (DVD Zlatar Bistrica)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)