Francuska donacija

francuska donacija 001

«Vatrogasci  Hrvatske i Francuske su dobri ljudi» rečeno je u Krapini prigodom svečane predaje 6 vatrogasnih vozila od strane Jean – Claude Dumonta predstavnika  departmana Aisne i njegovih suradnika.
Kako je to počelo predstavio je Nikola Capar veliki prijatelj Francuza i suradnik naših vatrogasaca. Nakon što su upoznali prilike i potrebe u vatrogastvu naše županije vatrogasci tog dijela Francuske odlučili su se za donaciju šest vozila kazala je na vrlo korektnom hrvatskom jeziku Clelia CHEVRIER, prva savjetnica u Francuskom veleposlanstvu  u Hrvatskoj.
Na ovoj donaciji, velikoj gesti za snaženje operativne spremnosti naših vatrogasaca zahvalili su se županijski vatrogasni zapovjednik Marijan Lovrenčić, županica Sonja Borovčak, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.
francuska donacija 017Vozila su u stanju koje je jamstvo da će još dugi niz godina uspješno koristiti našem vatrogastvu. Prema dogovoru u VZKZŽ dodijeljena su DVD-ima: Gornja Stubica, Veliko Trgovišče, Donja Batina, Radoboj, Benkovo i Krapina.
Svečanosti u Krapini na poligonu u Mihaljekovom Jarku nazočili su uz vatrogasce i predstavnici općina i gradova kojima su vozila predana na korištenje. Kako smo tom prigodom čuli već se  razmišlja o nastavku ove suradnje i razmjeni iskustava na planu humanosti među ljudima obiju država. B.u.   

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)