Izaslanstvo VZKZŽ zapalilo svijeće za sve poginule i umrle vatrogasce

dan mrtvih small

Blagdan “Svi sveti” nije blagdan samo osoba koje su proglašene svetim, to je blagdan za sve one neupadljive, zaboravljene ljude koji su savjesno obavljali svoj posao i dužnosti, često podnosili nepravde, pokorno i strpljivo radili i svjedočili veliku požrtvovnost: majke, očevi, vrsni radnici, liječnici, branitelji domovine, vatrogasci i ljudi svih zanimanja…

Svi oni pripadaju mnoštvu svetih i njima je posvećen blagdan Svih svetih. Pozivamo sve ljude da ih se sjete, da im se zahvale.

01

Vodeći se tom mišlju, izaslanstvo Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije zapalilo je kod centralnog križa za groblju u Krapini svijeće za sve poginule i umrle vatrogasce, kao spomen i sjećanje za njihov doprinos vatrogasnoj organizaciji.

02

Svijeće se zapaljenje i na grobovima prvog predsjednika VZKZŽ g. Stjepana Turčeca, prvog zapovjednika VZKZŽ g. Nikole Roginića i prvog tajnika VZKZŽ g. Milana Ferčeka. Mnoga izaslanstva VZG-a, VZO i DVD-a obišla su ovih dana groblja diljem naše županije i zapalila svieće i odala počast svojim bivšim članovima koji su prerano napustili naše vatrogasne redove.

03
Neka im je vječni pokoj i vječna hvala i slava.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)