Krapina – osposobljavanje za zvanje vatrogasac

vatrogasac small

Nakon što su minuli značajni poslovi poljoprivredi i utihnule vanjske aktivnosti ponovo se zahuktava entuzijazam u kraju gdje vatrogastvo ima dugu tradiciju. U Krapini je počela je s radom prva grupa od trideset polaznika za stjecanje zvanja “vatrogasac”.

Kroz 74 nastavna sata, 32 vježbi i 42 teorijskog predavanja steći će potrebna znanja za uspješno i sigurno djelovanje u slučaju požarnih i drugih opasnosti. VZKZŽ povjerila je organizaciju osposobljavanja DVD-u Krapina. U ime organizatora sve prisutne pozdravio je domaćin, predsjednik DVD Krapina Zoran Gregurović.

Ovo je prvi tečaj ove jeseni, a kako doznajemo uskoro će krenuti u još nekim sredinama. U ime VZKZŽ svim polaznicima obratili su se zapovjednik Marijan Lovrenčić i zamjenik predsjednika Boris Uhernik te član predsjedništva Željko Presečki i nazočni predavači. Da se potrebi stručnog osposobljavanja pridaje veliki značaj u vatrogastvu naše županije govori i činjenica da u prvoj grupi najviše polaznika, čak 13 imaju DVD Lepajci, a slijede ih DVD Đurmanec sa 9 i Škarićevo sa 8. Među polaznicima zapazili smo i dvije djevojke koje je želja za humanim radom dovela u vatrogastvo.

01

Voditelj tečaja koji će raditi petkom, subotom i nedjeljom do 9. prosinca je Vjekoslav Kranjčec. Slijedeću grupu koja počinje s radom 9. studenog, a završava 22. prosinca vodit će Zoran Gregurović. Za drugu grupu svoje članove, polaznike prijavili su: DVD Gornja Šemnica, Jazvine, Petrovsko, Krapina i Sv. Križ Začretje. Još bi se našlo poneko mjesto što će uvjereni smo iskoristiti susjedna DVD.

Prvo predavanje održao je zanimljivo za sve polaznike iskusni vatrogasac i dugogodišnji zapovjednik u DVD Krapina, Mato Laginja.

Tekst i slike: Boris Uhernik.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)