Mato Vukina 1952. – 2023.

S velikom žalošću obavještavamo Vas da nas je u 72. godini života napustio vatrogasac Vukina Mato, dugogodišnji izvršni član, te član Upravnog odbora DVD-a Kačkovec te dugogodišnji član Skupštine i Upravnog odbora VZO Kraljevec na Sutli. Mato je rođen 22. siječnja 1952. godine. Član Dobrovoljnog vatrogasno društva Kačkovec  postao je 1.2.1976. godine.

Dugi je niz godina obnašao važne funkcije u DVD-u Kačkovec te je bio vrlo aktivan, veliki motivator i pokretač velikog broja radnih akcija i događanja u DVD-u Kačkovec.  Za svoj rad u Društvu odlikovan je 6. ožujka 2017. god. vatr. spomenicom za 40. godina  uspješnog i neprekidnog rada u vatrogastvu, te 27. 5. 2020 zlatnom vatrogasnom medaljom i 1.1.2012. srebrnom vatrogasnom plamenicom.

Bio je veliki vatrogasni aktivist, član Kuburaške udruge Ban Toma Erdody, te aktivan član Vinarsko-vinogradarske udruge “Vincek”.  Izraze najiskrenije sućuti u ime  svih vatrogasaca upućujemo obitelji: supruzi Mariji ,kćeri Silviji, sinu Goranu, zetu Dejanu i snahi Martini, te unucima, braći i sestrama sa obiteljima te ostaloj tugujućoj rodbini.

Posljednji ispraćaj uz sve vatrogasne počasti upriličit će se u srijedu  22.11.2023. godine u 15:00 sati na mjesnom groblju u Kraljevcu na Sutli.

Okupljanje vatrogasaca u svečanim vatrogasnim uniformama je u 14:30 h kod caffe bara “Biser” Hlad.

Počivao u miru Božjem, dragi naš Mato! Neka ti je laka ova zagorska gruda koju si toliko volio