Međunarodna vatrogasna vježba Dobovec 2015

WP 20151217 16 14 00 Pro

Temeljem programa suradnje Vatrogasne zajednice krapinsko-zagorske županije i Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah, dana 17. prosinca 2015. godine u popodnevnim satima održana je međunarodna vatrogasna vježba u Dobovcu, Republika Slovenija.

Vježba se izvodila na objektu međunarodnog graničnog prijelaza Dobovec.

Prema zamisli iz elaborata vježbe, izbio je požar na teretnom vozilu na graničnom prijelazu Dobovec. Požar su pokušali ugasiti  vozač i zaposlenici na graničnom prijelazu ali im to nije uspjelo. Kod gašenja požara došlo je do ozljede vozača i jednog zaposlenika na graničnom prijelazu. Požar se u međuvremenu proširio na sam objekt graničnog prijelaza.
Zbog veličine požara i složenosti akcije gašenja angažirane su vatrogasne postrojbe iz Republike Slovenije i Republike Hrvatske
U međunarodnoj vježbi sudjelovale u vatrogasne postrojbe Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah PGD Dobovec, PGD Rogatec, PGD Donačka gora, PGD Steklarna, iz VZKZŽ u vježbi su sudjelovali DVD Prišlin-Hum, DVD Druškovec, DVD Klenovec i DVD Đurmanec.

Nakon uspješno i profesionalno odrađenih zadataka i zamisli iz elaborata vježbe, sudionicima vježbe obratili su se Poveljnik GZ Šmarje pri Jelša Bogdan Krumpak i  Zapovjednik VZKZŽ Marijan Lovrenčić koji su istakli da je vježba nastavak dugogodišnje i uspješne suradnje vatrogasaca s obiju strana Sutle. Isto tako sudionike vježbe pozdravili su Župan općine Rogatec Martin Mikolič i Načelnik općine Hum na Sutli Zvonko Jutriša.

Vježbi su kao gosti nazočili: župan krapinsko-zagorske županije g. Željko Kolar, načelnici općina Đurmanec i Kumrovec, gradonačelnik grada Klanjca, Dražen Strabić pročelnik područnog ureda za zaštitu i spašavanje Krapina.

Kao gosti vježbi su nazočili brojni uzvanici i gosti iz Gasilske Zveze Šmarje pri Jelšah i VZKZŽ.

DSC05548 DSC05551  WP 20151217 17 05 28 Pro

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)