Međunarodna vatrogasna vježba u Stubičkoj Slatini

Stubicka Slatina 7

Temeljem programa suradnje Vatrogasne zajednice krapinsko-zagorske županije i Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah,   dana 17.studenog 2012. godine  u popodnevnim satima održana je međunarodna vatrogasna vježba na objektima  bivše vojarne u Stubičkoj Slatini.

Radi se o preko 180 000 četvornih metara zemljišta sa pratećim objektima. Objekti bivše vojarne Odlukom Vlade RH  dati su na korištenje Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici, sve to će ubuduće za svoje potrebe koristiti vatrogasci.

Stubicka Slatina 1Stubicka Slatina 4Stubicka Slatina 2

U Stubičkoj Slatini  u planu je izgradnjacentra za obuku vatrogasaca te za ispitivanje vatrogasne tehnike i opreme iz čitave Hrvatske.
U međunarodnoj vježbi sudjelovale u vatrogasne postrojbe DVD Stubička Slatina, Strmec Stubički, Donja Stubica, Oroslavje i Zagorska JVP iz Zaboka. Predstavnici Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah u međunarodnoj vježbi bilu su PGD Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina i Kozje.

Stubicka Slatina 3Stubicka Slatina 5Stubicka Slatina 9

Nakon uspješno i profesionalno odrađenih zadataka  i zamisli iz elaborata vježbe, učesnicima vježbe obratili su se Zapovjednik VZ KZŽ Marijan Lovrenčić i Poveljnik GZ Šmarje pri Jelšah Bojan Hrepevnik., koji su istakli da je vježba je nastavak dugodišnje i uspješne suradnje vatrogasaca sa obiju strana Sutle.
Kao gosti vježbi su nazočili brojni uzvanici i gosti iz vatrogasnih organizacija Republike Hrvatske i Republike Slovenije, kao  i Ravnatelj državne uprave za zaštitu i spašavanje RH dr.sc.. Jadran Perinić i Darko But,generalni direktor Republike Slovenije za zaščito i reševanje.

.Stubicka Slatina 10Stubicka Slatina 6Stubicka Slatina 8

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)