Međunarodna vatrogasna vježba-Zabok

DSC04918

Temeljem programa suradnje Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije i Gasilske Zveze Šmarje pri Jelšah, dana 26.studenog 2014. godine u večernjim satima održana je međunarodna vatrogasna vježba u Zaboku.

Vježba se izvodila na objektu stare bolnice u Zaboku.
Prema zamisli iz elaborata vježbe, izbio je požar u objektu, nekoliko osoba je ostalo u objektu i postojala je opasnost gušenja zbog dima.
Zbog veličine požara i složenosti akcije gašenja angažirane su vatrogasne postrojbe iz Krapinsko-zagorske županije, a zatražene je i pomoć iz Republike Slovenije.
U međunarodnoj vježbi sudjelovale su vatrogasne postrojbe iz VZKZŽ: Zagorska JVP Zabok, DVD Zabok, DVD Špičkovina, DVD Pavlovec, DVD Gubaševo, iz Gasilske Zveze Šmarje pri Jelšah, PGD Šmarje pri Jelšah, PGD Rogatec, PGD Rogaška Slatina i PGD Kristan Vrh.
Nakon uspješno i profesionalno odrađenih zadataka i zamisli iz elaborata vježbe, sudionicima vježbe obratili su se: Mladen Vinković, pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika RH za kontinentalni dio, Mario Starčević, tajnik Operativno-tehničkog stožera HVZ, poveljnik GZ Šmarje pri Jelša Bogdan Krumpak, zapovjednik VZKZŽ Marijan Lovrenčić, Pavla Kidrič, predsjednica Gasilske Zveze Šmarje pri Jelšah, Dražen Strabić, pročelnik područnog ureda za zaštitu i spašavanje Krapina i regijski poveljnik poveljstva Celjskih GZ Bojan Hrepevnik,  koji su istakli da je vježba nastavak dugogodišnje i uspješne suradnje vatrogasaca s obiju strana Sutle.
Kao gosti vježbi su nazočili brojni uzvanici i gosti iz Gasilske Zveze Šmarje pri Jelšah i VZKZŽ, kao i  gradonačelnik grada Zaboka gospodin Ivan Hanžek.

DSC04903DSC04909DSC04916DSC04928

.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)