Mijo Skledar 1927. – 2018.

Mijo Skledar

S velikom žalošću obavještavamo Vas da nas je u 92. godini napustio dugogodišnji operativni član, vatrogasni veteran DVD-a Lukavec Klanječki Skledar Mijo.

Pokojni Mijo rođen je dana 29.8.1927. godine. Po zanimanju je bio cestar.
U Dobrovoljno vatrogasno društvo Lukavec Klanječki pristupio je 24. lipnja 1956. godine na sjednici UO te osnivačkoj Skupštini DVD-a Lukavec, bio je operativni član DVD-a Lukavec od samih početaka djelovanja društva. Bio je vrijedan i radišan čovjek, uvijek spreman pomoći mještanima i članovima društva.
Čin ispitanog vatrogasca položio je 9.travnja 1967. godine. Mijo je u nekoliko mandata obavljao važne funkcije u DVD-u Lukavec.

Kao operativni član sudjelovao je u mnogobrojnim radnim akcijama društva te pomagao pri organizaciji vatrogasnih zabava koje su DVD-u Lukavec često bile jedini izvor prihoda.

Dugi niz godina, dok još nije vatrogasni dom DVD-a nije bio izgrađen, Mijin je dom bio spremište za vatrogasnu motornu pumpu koju DVD Lukavec još uvijek posjeduje.

Za svoj doprinos vatrogastvu odlikovan je vatr. spomenicama za 50. i 60. godina uspješnog i neprekidnog rada u DVD-u Lukavec Klanječki.

Izraze najiskrenije sućuti u ime svih članova VZKZŽ, Upravnog odbora i članova DVD Lukavec Klanječki upućujemo obitelji: kćeri Ankici, zetu Enesu, unucima Bernardu i Meliti s djecom, te ostaloj tugujućoj rodbini.

Posljednji ispraćaj pokojnog Mije uz sve vatrogasne počasti održat će se u ponedjeljak 8.1.2018. godine u 14:00 sati na mjesnom groblju u Kraljevcu na Sutli.

Počivao u miru Božjem, dragi naš Mijo!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)