Misno slavlje u kapelici sv. Florijana

DSC00987

Više od 200 vatrogasaca iz Krapinsko-zagorske županije kao uvod u mjesec svibanj „Mjesec zaštite od požara” okupilo se na misnom slavlju koje je održano u nedjelju 30. travnja 2017. godine pri klanječkoj zavjetnoj kapelici sv. Florijana, pod visokim pokroviteljstvom župana Krapinsko zagorske županije g. Željka Kolara, te supokroviteljstvom VZG Klanjec i VZ KZŽ.

Zavjetna kapelica Sv.Florijana jedina je kapelica Sv.Florijana u Zagorju i izgrađena je 1742. godine na temeljima kapelice izgrađene 1590. godine koja se urušila.
Rekonstrukcija i obnova zavjetne klanječke kapelica sv. Florijana započela je prije deset godine sredstvima koja je najvećim dijelom financiralo Ministarstvo kulture, Krapinsko – zagorska županija, Grad Klanjec, kao sami župljani Klanjca.

Svečano misno slavlje predvodio je svećenik u mirovini vlč. Josip Komorčec Pepek i klanječki župnik pater Franjo Jasenović.

Nakon misnog slavlja obitelj Željka Kolara, župana Krapinsko-zagorske županije za sve vatrogasce i građane organizirala je domjenak i druženje kod lovačkog doma u Klanjcu .

DSC00986  DSC00990 DSC01001 DSC01004 DSC01008

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)