Mjesec zaštite od požara – aktivnosti VZKZŽ

DSC01747

U nedjelju 13. svibnja 2018. godine na prostoru vojarne Stubička Slatina, grad Oroslavje, bilo je mjesto brojnih vatrogasnih događanja koje obilježavaju mjesec svibanj „Mjesec zaštite od požara“.

Kao središnja operativna događanja za mjesec svibnju, “Mjesecu zaštite od požara” na području Krapinsko-zagorske županije, obilježila su sljedeća događanja:

    • završetak osposobljavanja za zvanje „Vatrogasni časnik 1. klase“, koje je završilo 50 polaznika s područja cijele Krapinsko-zagorske županije
      Teme predavanja bile su implementacija UVI – predavač Tihomir Varga i analiza intervencije na požaru skladišta o Oroslavju koju je održao Ivica Petriček, zamjenik zapovjednika ZJVP Zabok.
    •  završetak osposobljavanje za specijalnost u vatrogastvu „Zaštita dišnih organa – izolacijski aparati“ – 25 polaznika s područja grada Zlatara
    • Smotra vatrogasnih vozila i vatrogasaca predviđenih za angažman prilikom velikih požara na priobalju (ili drugih velikih intervencija) – 9 vozila za gašenje šumskih požara, ukupno 35 vatrogasaca od kojih je 10 pripadnika iz JVP koji su osposobljeni za desantiranje helikopterom.

Na smotri su bila vozila za gašenje šumski požara DVD-a: Druškovec, Čret, Mala Erpenja, Oroslavje, Laz Bistrički, Gornja Šemnica, Gornje Jesenje i Škarićevo.
U ime organizatora događanja Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije zahvaljujemo svim polaznicima osposobljavanja, pripadnicima interventne vatrogasne postrojbe i svim sudionicima u vježbi na uloženom trudu i zalaganju. Sve planirane aktivnosti određene su odgovorno i profesionalno.

Nekoliko detalja s događanja možete vidjeti OVDJE.

.

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)