Nova vozila za zagorske vatrogasce

ZAGREB – U četvrtak 13. lipnja u prostorijama JVP Zagreb izvršena svečana primopredaja prvih vatrogasnih vozila koja su nabavljena temeljem Ugovora potpisanog 2018. godine između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske vatrogasne zajednice. Temeljem navedenog ugovora iz prikupljene naknade za općekorisne funkcije šuma u 2018. godine osigurat će se 40 milijuna kuna za aktivnosti osposobljavanja i opremanja vatrogasnih zajednica u RH.

Svečana primopredaja izvršena je za 28 vozila Mitsubishi L-200 i 29 od planiranih 46) Volkswagen Transporter kombi 2,0 TDI. Ova je primopredaja bila važna i za zagorsko vatrogastvo.

Naime, Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije je temeljem raspodjele preuzela 2 pick-up vozila (Mitsubishi L-200), vrijedna oko pola milijuna kuna, za dvije Javne vatrogasne postrojbe s područja KZŽ-e, a to su ZJVP Zabok i JVP grada Krapina.
Uz vatrogasce spomenutih postrojbi, koji su i preuzeli vozila, primopredaji je nazočio i zapovjednik VZKZŽ-e Marijan Lovrenčić. Ovo je prva godina da se sredstva iz spomenutih naknada za općekorisne funkcije šuma, raspodjeljuju i za kontinentalne županije i predstavlja pozitivan pomak u opremanju vatrogasaca i u ovom dijelu Hrvatske.

Ova svečanost prvi je korak suradnje Ministarstva poljoprivrede i HVZ-e oko opremanja vatrogasnih organizacija jer je u pripremi i program opremanja za 2019. godinu, kao i sljedeće godine. Što se pak tiče KZŽ-e, za drugi dio planiranih sredstava za našu županiju u visini od oko milijun kuna Ministarstvo poljoprivrede i HVZ naručili su vatrogasnu opremu, koja će biti isporučena i dostavljena krajem godine svim vatrogasnim organizacijama prema utvrđenim kriterijima, točnije dobit će ih Dobrovoljna vatrogasna društva. (Elvis Lacković)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)