Održan 13. Memorijal Marko Piljek

U subotu 26.08.2023. godine održan je 13. Memorijal Marko Piljek, koji je ove godine solidne 54 ekipe diljem Krapinsko Zagorske županije, Zagrebačke i Varaždinske. Iako je toplinski val bio na vrhuncu organizatori su se pripremili odlično sa konzumacijom pića i rashlađivali se tokom natjecanja. Prije početka memorijala intonirane su himne Republike Hrvatske i Vatrogasna himna te održana minuta šutnje za sve hrvatske vatrogasce i branitelje te pokojne članove DVD-a Pavlovec. Na otvaranju memorijala prisustvovali su redom, predsjednik VZG-a Zabok Dražen Sinković, zapovjednik VZG-a Ivica Petriček, gradonačelnik grada Zaboka Ivan Hanžek i župan Krapinsko zagorske županije Željko Kolar.

Ove godine natjecalo su dosta novih ekipa kao što su Zdenci Brdovečki, Horvati, Pisarovina, Leskovec itd. U konkurenciji djeca ženska nastupilo je 10 ekipa, a izdvojit ćemo tri prvoplasirane, treće mjesto domaćin DVD-e Pavlovec sa 483,1 bodom, drugo mjesto DVD-e Špičkovina sa 483,5 boda, a prvim mjestom već po običaju uzele su cure iz DVD-a Pregrade sa osvojenim 483,7 bodova. U konkurenciji djeca uška nastupile su 24 ekipe, a treće mjesto su osvojili dečki iz DVD-a Pisarovina sa 484,5 bodova, drugo mjesto pripalo je domaćinima DVD-u Pavlovec sa 484,6 bodova, dok je prvo mjesto opet otišlo u Pregradu kod DVD-a Stipernica sa osvojenih 484,9 bodova. Sve ekipe su dobile medalje i diplomu za nastup, a pobjedničke i pehar. Pehar za najmlađu ekipu dobili su dečki iz DVD-a Marija Bistrica, dok je za ukupnog pobjednika prijelazni pehar osvojio domaćin organizator DVD-e Pavlovec.

U konkurenciji mladež ženska nastupile su 4 ekipe, treće mjesto DVD Kebel, drugo DVD Donja Stubica i prvo mjesto DVD Marija Bistrica, u konkurenciji mladež muška nastupilo je 6 ekipa, treći su bili DVD Đurmanec, drugi DVD Zlatar, a prvo mjesto uzeli iz DVD Donja Stubica kao i ukupni prijelazni pobjednički pehar. Kod odraslih žene A DVD Zabok je osvojio prvo mjesto (jedini u konkurenciji), u DVD Muški B, prvo mjesto DVD Zlatar, drugo DVD Gubaševo, treće DVD Zabok, u konkurenciji DVD Muški A, prvo mjesto je osvojio DVD Konjšćina, drugo mjesto DVD Veliko Trgovišće, a treće mjesto dečki iz DVD-a Pregrade.

Pogledajte rezultate: 13. Memorijal Marko Piljek 2023.