Održana 77. skupština DVD-a Tugonica – Podgrađe

Održana je  redovna izvještajna skupština DVD-a Tugonica-Podgrađe, koje djeluje u sklopu Vatrogasne zajednice Općine Marija Bistrica. Prihvaćena su izvješća za 2022. godinu, te planovi za 2024. godinu. S odlaskom pandemije, aktivnost društva vratila se na uobičajenu razinu, a poseban ponos društva su mladi i djeca. Da ih ima sve više otkriva i ukupan broj članova društva, koji je 129, od čega čak 49 članova mladeži pomlatka.

No, osim što ih ima postižu i sjajne rezultate pa su tako lani djeca od 6 do 12 godina bila prva na županijskom natjecanju i na Memorijalu Marko Piljek. Najviše je natjecanja odradila ženska mladež, a izdvajamo 4. mjesto na državnom natjecanju i pobjedu na županijskom. Muška mladež bila je 19. na državnom i druga na županijskom natjecanju, pa će tako ove godine opet obje mladeži predstavljati društvo na državnom natjecanju. Tu su i seniori A koji su pobijedili na Kupu Zagorja. Kada je u pitanju operativa, u prošloj godini zabilježeno je šest požarnih intervencija i dvije tehničke.

Za intervencije će vatrogasci ovog društva bit još bolje opremljeni jer je realizirana velika nabava opreme preko natječaja MUP-a. Od ostalih događanja valja izdvojiti Dan otvorenih vrata u Mariji Bistrici, vatrogasnu vježbu sa ostalim društvima VZO Marija Bistrica, sudjelovanje na vatrogasnom hodočašću u Mariji Bistrici i brojnim događajima u Mariji Bistrici, kao sudionici ili osiguranje. Šest članova je osposobljeno za vatrogasnog dočasnika prve klase, a dva člana i dvije članice za zvanje vatrogasac. I prošle godine odrađena je dislokacija u Zatonu u ukupno devet smjena, uz sudjelovanje vatrogasaca iz prijateljskih društava.

Stjepanu Matoku spomenica za 50 godina

Na ovoj su skupštini dodijeljene i spomenice za rad u društvu, te jedna brončana medalja. Nju je zaslužio Jurica Skuliber, mentor koji sa ekipama mladeži ostvaruje sjajne rezultate. Spomenice za 10 godina dobili su Hrvoje i Tihomir Čale, te Matija Žabec, za 40 godina Josip Bosak, Mladen Lacković, Stjepan Skuliber, te Ivan, Miljenko i Tihomir Šimunec, a spomenicu za čak 50 godina staža u društvu dobio je Stjepan Matok. Kako je Siniša Matok podnio ostavku na članstvo u Upravnom odboru, skupština je za novog člana izabrala Juricu Skulibera.

Skupštinu su pozdravili član Općinskog vijeća Općine Marija Bistrica Željko Novak, direktor Komunalnog poduzeća ”Lijepa Bistrica” Tomislav Šimunić, zapovjednik VZKZŽ Marijan Lovrenčić i tajnica VZO Marija Bistrica Jelena Kamenar, kao i članovi brojnih prijateljskih društava. Nakon dvije godine manjih skupština zbog pandemije, ovo je bila prilika za ponovno okupljanje brojnih vatrogasnih prijatelja ovog društva, pa je nakon radnog dijela nastavljena fešta uz ”Laganini band”.

Autor: Elvis Lacković

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)