Održana Skupština DVD Poznanovec koji se pomlađuje s novim aktivnim članovima

U subotu 22. travnja 2023. godine u prostorijama vatrogasnog doma održana je redovna godišnja skupština DVD-a Poznanovec. Pozdravne riječi dobrodošlice članovima i gostima uputio je predsjednik Dalibor Rukljač. Skupština je započela izborom radnog predsjedništva te zapisničara i ovjerovitelja zapisnika. Po izboru radnog predsjedništva, uslijedila su izvješća verifikacijske komisije, izvješće o radu Društva u 2022. godini i zapovjednika, o materijalno – financijskom poslovanju za 2022. godinu  i Nadzornog odbora. Sva Izvješća su jednoglasno usvojena.

U pozdravnim riječima svi govornici izrazili su svoje zadovoljstvo pomlađivanjem članstva ali i istovremeno ponos što društvo ima operativce i ljude koji su spremni izaći na teren i pomoći u raznim nepogodama.

Pozdravljajući okupljene u ime Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Željko Odak istaknuo je kako je DVD-e Poznanovec ima dugogodišnju tradiciju koju evo sada svojim aktivnim sudjelovanjem u zajednici nastavljaju novi mlađi naraštaji. Hvala vam na predanom radu. Čuli smo u izvještaju i posebno mi je drago da se radi s mladima te da se društvo pomlađuje. Ono što zaista krasi taj naš sustav je zajedništvo i sloga te mislim da je to temelj funkcioniranja vatrogastva jer da nije tako sigurno kroz sve te silne godine ono ne bi opstalo do današnjeg dana u ovakvom formatu u kakvom je – istaknuo je Odak.

Načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban koji je i član ovog Društva  istaknuo je kako je DVD Poznanovec dobar primjer ulaganja, rada, znanja i primjene svih naučenih vještina u životu. Vatrogasci uvijek  brinu o mještanima i uvijek su tu za nas, ovo je prigoda da im se izrazi zahvalnost za njihov rad i trud. Imamo izvrsnu suradnju i kada je god potrebno mogu računati na njih. Želim im što manje posla, barem ovog primarnog zbog kojeg su osnovani – zaključuje Darko Ban.

Puno uspjeha u radu poželio im je predsjednik Općinskog vijeća Marko Ocvirek koji je također izrekao svoju zahvalnost vatrogascima kada je u pitanju zaštita, kako općinske tako i privatne imovine.

Predsjednik Dalibor Rukljač na kraju je zahvalio svima na dolasku te je dodao kako je želja vodećih struktura ovog društva da afirmira mlade da se uključe u društvo i tako daju svoj obol vatrogastvu i široj zajednici. Uslijedile su pozdravne riječi okupljenih gostiju i prijatelja.

Skupština je završila zajedničkom večerom i druženjem gdje su se razmijenila znanja i iskustva među društvima.

Pripremio: Darko Fiket, tajnik DVD Zabok