Održano 14. županijsko natjecanje pomlatka i mladeži

Na nogometnom igralištu u Kumrovcu održano je 14. županijsko vatrogasno natjecanje mladeži i pomlatka. Ovo natjecanje, ujedno je i kvalifikacijsko natjecanje za državno natjecanje, a organizirala ga je Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije.

Na ovom natjecanju djece i mladeži nastupilo je 53 vatrogasna odjeljenja, u četiri kategorije natjecanja.

Natjecanje vatrogasaca pratio je i župan krapinsko-zagorske županije Željko Kolar koji je prije svega čestitao VZ KZŽ-e na ovom događaju, vatrogasnim društvima koji djeluju na području županije. Istaknuo je da vatrogastvo na području Hrvatskog zagorja ima kontinuiteta i na to smo ponosni. Bitno je da se radi s vatrogasnom mladeži te da upravo oni sudjeluju na natjecanjima kako na lokalnoj, tako i na državnoj razini. Nadam se da će barem dio ovih mladih ljudi koji su danas ovdje, danas-sutra biti i u operativnom vatrogastvu u svojim vatrogasnim društvima – zaključio je župan Kolar.

Svaka vatrogasna zajednica i društvo najsretnija je kad se u nju uključuju najmlađi jer tako smo sigurni kako će se humanost i plemenitost vatrogasnog poziva i dalje održati, a ovi najmlađi su zalog da će u budućnosti to tako i ostati“ – rekao je Stjepan Skuliber, predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije.

Hvala što ste odabrali biti vatrogasac! Odabrali ste plemenitu stvar. Kroz svoj rad i život u vatrogastvu napravit ćete puno korisnoga za zajednicu. Čestitke i vašim roditeljima koji su vas dobro uputili, ali i starijim vatrogascima koji su vas znali privući da se bavite ovim iznimno važnim pozivom – istaknuo je načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt.

Zamjenica župana KZŽ Jasna Petek je čestitala ekipama na ostvarenim rezultatima, a posebno voditeljima kojima pripadaju najveće zasluge. Znamo kolika je važnost i plemenitost poziva vatrogasca te Vam čestitam što ste odabrali baviti se ovim časnim i zahtjevnim zanimanjem.

U ime Hrvatske vatrogasne zajednice okupljenima je prigodne riječi uputio Zdravko Filipaj koji je ujedno bio i kontrolor natjecanja zahvalivši prije svega sudcima koji su besprijekorno obavili svoja zaduženja. Hvala VZ KZŽ-e na organizaciji ovog natjecanja, zatim mentorima, djeci i mladeži koji su pokazali iznimnu spretnost i uvježbanost u postavljenim zadacima.

Nakon pozdravnih riječi uslijedilo je svečano proglašenje najboljih ekipa.

Rezultati natjecanja

Podmladak djeca muška
1. DVD Veliko Trgovišće
2. DVD Tugonica-Podgrađe
3. DVD Pavlovec 1-ekipa

Podmladak djeca ženska 
1. DVD Bedekovčina
2. DVD Klanjec
3. DVD Zlatar

Mladež muška  
1. DVD Bedekovčina
2. DVD Tugonica- Podgrađe
3. DVD Krapinske Toplice

Mladež ženska
1. DVD Tugonica- Podgrađe
2. DVD Bedekovčina 1 ekipa
3. DVD Špičkovina

Ukupno je na natjecanju sudjelovala u kategoriji POMLADAK-a  Ženska djeca – 8 ekipa i muška djeca – 24 ekipe.  U kategoriji MLADEŽI Ženska mladež – 9 ekipa i Muška mladež – 12 ekipa

Rezultati županijskog natjecanja

Još jednom čestitke najboljima, svim natjecateljskim ekipama, njihovim mentorima, sucima, Vatrogasnoj Zajednici Krapinsko-zagorske županije, svim Dobrovoljnim vatrogasnim društvima ali posebna zahvala roditeljima koji podupiru svoju djecu u ovom plemenitom pozivu. Galeriju slika možete pogledati na facebooku: 14. Županijsko natjecanje podmlatka i mladeži

 

 

Pripremio: Darko Fiket

Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)